Головна Новини Політика президент В ОП запевняють, що Байден підтримав прямі переговори Путіна та Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП запевняють, що Байден підтримав прямі переговори Путіна та Зеленського

Заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга заявив, що Україна та США скоординували позиції у подальшому процесі щодо врегулювання конфлікту на сході.

10 грудня 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

Одне з питань, яке обговорювалося під час телефонної розмови президента України Зеленського та президента США Байдена стосувалося готовності першого ініціювати прямі переговори з російським президентом Путіним щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Американська сторона таку ініціативу підтримала. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1 1" розповів заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга, який був присутній на переговорах.

В ОП запевняють, що Байден підтримав прямі переговори Путіна та Зеленського

Володимир Зеленський і Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Заступник голови ОП розповів, що ключовим питанням на переговорах президента Зеленського та президента Байдена було питання безпеки, а також співпраця України та США в оборонній сфері.

Андрій Сибіга зазначив, на перший погляд може здатися, що це незначна деталь, але розмова не обмежена тимчасовими рамками, що насправді дуже важливо. За фактом відбулася відверта тривала розмова.

За словами заступника голови керівника ОП, українська та американська сторони скоординували подальші дії. У розмові з американським лідером прозвучала теза про те, що Володимир Зеленський готовий до прямих переговорів із Володимиром Путіним.

"Українська сторона має відповідну позицію та сподіватися, що, у тому числі, за підтримки міжнародних партнерів така зустріч і такий діалог із президентом Росії відбудеться", – зазначив Андрій Сибіга.

Також в Офісі президента наголосили, що чинна українська влада однозначно виступає за мирне врегулювання конфлікту, за те, щоб головне слово у процесі пошуку компромісу сказав дипломатичний корпус. Дипломатом разом з експертами мають зробити свою роботу.

Він додав, що американські та інші партнери Києва підтримують позицію влади України щодо прямих переговорів між Зеленським та Путіним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден та Путін обмінялися погрозами під час розмови. Експерти розповіли, чому виграла від цього Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини