Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, що може допомогти закінчити війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, що може допомогти закінчити війну на Донбасі

Російську агресію може зупинити отримання Україною ПДЧ в НАТО, вважає президент

16 квітня 2021, 21:34
Поділіться публікацією:

Військова ситуація поблизу лінії розмежування на Донбасі турбує багатьох: як українців, так і людей за кордоном. За словами глави української держави Володимира Зеленського, наближення України до Північноатлантичного альянсу може допомогти відновити мир на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Як повідомляє ОП, таку заяву президент зробив у розмові ыз представниками видання La Repubblica.

Зеленський розповів, що може допомогти закінчити війну на Донбасі

Володимир Зеленський розповів, як закінчити війну. Фото: ОП

Зеленський стверджує, що розуміє важливість проведених в країні реформ. Нібито саме вони є ключем до змін держави для відповідності європейським стандартам.

При цьому, вважає президент, іноді виконання поставлених Європою умов є не зовсім можливим. Особливо, коли на східних рубежах країни постійно активізуються військові дії.

На думку Володимира Зеленського, відновленню миру може посприяти зближення України і НАТО. Наявність у нас Плану дій щодо членства (ПДЧ) в Північноатлантичному альянсі, впевнений глава держави, послужить сигналом для РФ.

Президент також підкреслив, що українська армія останні сім років самостійно стримує російську агресію. Цим вона захищає решту Європи від імовірних загарбницьких намірів Росії. Зеленський не залишив без уваги постійну допомогу від країн-учасниць НАТО, однак вважає, що настав час для більш рішучих дій.

Крім іншого, президент пояснив, чому його власна риторика щодо Росії стала жорсткішою. За словами Зеленського, в країні, яка втратила у війні понад 14 тисяч захисників, неможливо залишатися винятково миролюбним. Однак політик сподівається, що переговори щодо Донбасу все ж таки приведуть до завершення кровопролиття на українській землі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чому Америка може збільшити військову допомогу українському уряду. Більше деталей — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, яким варіант вирішення конфлікту на Донбасі бачать в Кремлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини