Головна Новини Політика президент В Офісі президента розповіли куди витратять кошти з Фонду глави держави
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента розповіли куди витратять кошти з Фонду глави держави

Фонд президента України з підтримки освіти, науки та спорту розпочинає свою роботу

15 вересня 2021, 19:33
Поділіться публікацією:

Незабаром переможцям учнівських олімпіад почнуть виплачувати одноразову нагороду у розмірі 100 тис гривень, повідомляється на сайті Офісу президента.

В Офісі президента розповіли куди витратять кошти з Фонду глави держави

Офіс президента України, фото з відкритих джерел

Кошти виплачуватимуть з Фонду президента України, який розпочав свою роботу. Постанову про запуск Фонду ухвалив Кабінет Міністрів України. Першими кошти з Фонду почнуть отримувати переможці олімпіад у розмірі 100 тис гривень. Також розпочнуться виплати президентських стипендій у розмірі 10 тис гривень. Виплати здійснюватимуться щомісяця. Їх отримуватимуть учасники ЗНО, які мають найвищі результати. Запланували і фінансування премій для українських спортсменів, які досягли найкращих результатів. 

"Ми передбачаємо створення потужної інституції, яка задаватиме вектори розвитку для кожної з профільних сфер, підтримуватиме та заохочуватиме талановитих українців розвивати свій потенціал, створюватиме майданчики та умови для кооперації, розвитку технологій та інноваційних розробок, підготовки найкращих фахівців та спортсменів", – зауважила радник – уповноважена президента України з питань Фонду президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник. 
Ще Фонд передбачає можливості надання грантів на навчання в іноземних закладах освіти. На думку представників Офісу президента, це дасть можливість для молоді отримати конкурентноспроможну освіту. З цих коштів в Україну можуть запросити й іноземних висококваліфікованих викладачів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про можливу співпрацю шоумена Сергія Притули та Офісу президента України. Політолог Віктор Таран вважає, що ймовірність такого сценарію висока.Не виключена, за словами Віктора Тарана, і версія, що Кличко сам боїться Притулу як свого конкурента. А тому команда мера через анонімні Телеграм-канали, ЗМІ, свідомо запускає хвилі, щоб дискредитувати Притулу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини