Головна Новини Політика внутрішня політика Офіс президента взяв на роботу шоумена Сергія Притулу: чи може це бути і хто у вигоді
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс президента взяв на роботу шоумена Сергія Притулу: чи може це бути і хто у вигоді

Експерти припустили кілька сценаріїв розвитку подій

2 серпня 2021, 17:31 comments1178
Поділіться публікацією:

З'явилася інформація, ніби Офіс президента взяв на роботу шоумена Сергія Притулу, який раніше покинув партію "Голос". До завдань Притули нібито входить "мінусувати" київського мера Віталія Кличка, з яким у Банкової не склалися стосунки. Як можна оцінити ймовірність та ефективність такого ходу? Чим завершиться сутичка Офісу президента (ОП) з київським мером?

Офіс президента взяв на роботу шоумена Сергія Притулу: чи може це бути і хто у вигоді

Сергій Притула (фото з відкритих джерел)

Політолог Віктор Таран вважає, що ймовірність такого сценарію висока.

"В Офісі президента явно побоюється Кличка. І вирішуються на нестандартні способи по його дискредитації. Якщо йти за стандартними схемами — спроби звільнення, кримінальні справи — це може не дати результатів по знищенню рейтингу київського мера. Справа в тому, що в Україні люблять скривджених, їх захищають. І Кличко може розігрувати карту, що він — жертва режиму, — пояснює політолог. — Тому пряма схема небезпечна для ОП. Можна піти на інший варіант. Тим більше, що якщо саме Притула буде критикувати Кличко, це буде виглядати логічно на тлі їх недавнього протистояння на мерських виборах. А доказом, що між ОП і Притулою є певні домовленості, стане те, якщо він стане виступати з критикою на адресу Кличка на каналах, наближених до ОП: 1 + 1, Інтер і так далі ..."

Не виключена, за словами Віктора Тарана, і версія, що Кличко сам боїться Притулу як свого конкурента. А тому команда мера через анонімні Телеграм-канали, ЗМІ, свідомо запускає хвилі, щоб дискредитувати Притулу. І їх вже — хвилі-чутки — коментують політологи.

"Такий сценарій імовірний. Адже рейтинг довіри Кличка і Притули приблизно однаковий, йде перетікання симпатиків, — зазначає Віктор Таран. — Він підсумовує: до цієї новини потрібно поставитися уважно. І дочекатися активної фази політичного сезону (кінець серпня — початок вересня). Ось тоді, залежно від того, на якому каналі і що буде говорити Притула, стане ясно, яка версія ближча до істини".

На думку кандидата політичних наук, політичного експерта Дмитра Гаврилюка, про офіційну політичну колаборацію між Притулою і ОП навряд чи може йтися.

"Обидва табори будуть публічно уникати прямої відповіді. Але мені імпонує гіпотеза, що між Притулою і Зеленським імовірний ситуативний, кулуарний, бартерний союз. Суть його в основному схожа з тезою політтехнолога Голобуцького: а саме — використання Притули як "криголама" проти Кличка.

Адже минулі вибори чітко зафіксували, що мерство в Києві для висунутої від "Слуги народу" Верещук — це недосяжна мрія. Вигодою для Притули могло б стати схвалення Зеленським використання адміністративного ресурсу (канали, блогери, експерти, гумористичні шоу, суди, правоохоронні органи і т.д.), щоб до наступних виборів рейтинг Кличка впав і не був викликом для влади Зеленського", — зазначає Дмитро Гаврилюк.

Водночас, підкреслює політексперт, навіть з огляду на волонтерське минуле Притули і його блогерське правдолюбство, ставка саме на цю фігуру (якщо ця ставка дійсно зроблена) — стратегічна помилка.

"Тактично ж критика Притулою Кличка і публічна дискусія з ним для ОП будуть вигідні, щоб дещо стримати набиранння київським мером політичних обертів", — резюмує експерт.

Нагадаємо, раніше Сергій Притула заявив про те, що покидає партію "Голос".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Виктор

3 серпня 2021, 17:24

Ну какой из. Притулы мэр? Не унижайте. Киев.


Новини