Головна Новини Політика президент Україна офіційно визнала Росію ворогом: Зеленський підписав документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна офіційно визнала Росію ворогом: Зеленський підписав документ

Поняття закріпили на законодавчому рівні

26 березня 2021, 10:30 comments1706
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав Стратегію воєнної безпеки нашої країни, яка на законодавчому рівні закріплює за Росією визначення головного противника України у військовому плані. Про це йде мова у відповідному указі глави держави.

Україна офіційно визнала Росію ворогом: Зеленський підписав документ

Фото: ОП

Повідомляється, що Російська Федерація на офіційному рівні залишається військовим супротивником нашої країни, який продовжує військову агресію проти України в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також тимчасово окупував території Криму і міста Севастополя, що належать Україні.

У документі йдеться про те, що Росія постійно несе загрозу українському суверенітету, незалежності, а також територіальної цілісності нашої країни. Відзначається, що росіяни постійно застосовують провокації, які стосуються військової, політичної, економічної та інших сфер.

Також стратегія воєнної безпеки не виключає можливість загострення російської збройної агресії, проте наголошується, що наша країна буде чітко стояти на позиціях захисту власних національних інтересів. Документ говорить про те, що існує серйозна загроза провокації міжнародного військового конфлікту в Європі з боку Росії.

Найголовнішим ризиком у сфері національної безпеки і оборони Стратегія називає нездатність нашої країни до забезпечення і стримування військової агресії з боку Росії.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому Байден не дзвонить Зеленському.

Читайте також, чи може Україна ввести санкції проти олігарха Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Беникс

26 березня 2021, 11:14

Где -где .. Бабло пилил и лохам глаза патриотической риторикой заливал.

Алекс

26 березня 2021, 11:01

Это запоздалое решение.хотя лучше поздно .чем никогда.Где был Порошенко,?


Новини