Головна Новини Політика президент У світі змінюється довіра до Зеленського: у яких країнах найменше вірять президенту України
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі змінюється довіра до Зеленського: у яких країнах найменше вірять президенту України

У Польщі, Південній Африці та Південній Кореї найбільший спад у довірі до Володимира Зеленського.

3 липня 2024, 11:45 comments1870
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2024 році довіра до президента України Володимира Зеленського значно впала у порівнянні з його показниками 2023 року. У Європі найменше довіряють Зеленському в Угорщині, а найбільше у Швеції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Pew Research Center.

У світі змінюється довіра до Зеленського: у яких країнах найменше вірять президенту України

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Аналітики Pew Research Center провели дослідження у 35 країнах світу, щоб визначити ставлення населення до президента України Володимира Зеленського. Згідно з цими даними у середньому 40% респондентів позитивно ставляться до Зеленського, а негативно – 46%.

У Європі найбільш позитивне ставлення до президента України у Швеції – 80% та Великій Британії – 72%. Також переважає позитивне ставлення над негативним до Зеленського в Нідерландах, Німеччині, Польщі та Іспанії.

В Угорщині до Зеленського ставляться позитивно 14% населення, що стало найнижчим результатом у Європі, водночас негативний показник сягає 83% — найвищий серед 35 країн дослідження.

В Азії та Океанії найбільше довіри до президента України в Японії – 63% та Австралії – 62%. Також більш позитивне ставлення над негативним зафіксовано у Філіппінах, Південній Кореї та Бангладеш. Населення в Індії має найвищий показник тих, хто не визначився – 45%, тоді як підтримує Зеленського 28%, а протилежної думки – 27%.

У Канаді 64% до президента України ставляться з довірою, а негативно – 30%. У США показники – 48% проти 39% відповідно.

Як вказують аналітики Pew Research Center довіра до Володимира Зеленського значно знизилась у кількох країнах, а особливо у Польщі. У 2023 році 70% поляків довіряли Зеленському, а у 2024 цей показник впав на 22 пункти та становить 48%. Також значне зниження довіри до президента було зафіксовано у Південній Кореї – 15 пунктів та Південній Африці – 12 пунктів. Менш як 10 пунктів зниження за довірою також спостерігали у таких партнерів України як Австралія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Іспанія та США.

В Україні довіра до Володимира Зеленського становить 53,8%. Недовіряють президенту України - 37,8%. За балансом довіри та недовіри Зеленський має найвищі показники в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, як Володимир Зеленський відреагував на його пропозицію припинити вогонь.

Також "Коментарі" писали про прогноз Зеленського, коли економіка Росії почне розвалюватись.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини