Головна Новини Політика президент У Ставці головнокомандувача обговорили деокупацію українських земель
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ставці головнокомандувача обговорили деокупацію українських земель

Чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача провів президент України Володимир Зеленський

10 вересня 2022, 21:03
Поділіться публікацією:

Чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача провів президент України Володимир Зеленський. Під час засідання перед усім були заслухані доповіді командувачів військ оперативних груп щодо активних дій сил оборони з деокупації українських територій. Про це повідомляють “Коментарі” із посиланням на пресслужбу голови держави. 

У Ставці головнокомандувача обговорили деокупацію українських земель

Зазначається, що в ході засідання були ухвалені рішення  щодо забезпечення безпеки у звільнених населених пунктах.

Також у Ставці обговорили підсумки 5-ої  зустрічі Контактної групи з питань оборони України на німецькій військовій авіабазі “Рамштайн”. У пресслужбі президента підкреслили, що, враховуючи ситуацію на фронті, співпраця з партнерами стає більш актуальною.

Як повідомляли “Коментарі”, президент Володимир Зеленський поговорив по телефону зі своїм французьким колегою Емманулем Макроном. Зокрема, лідери двох країн обговорили воєнну ситуацію в Україні. 

Зауважимо, що днями на зустрічі в рамках “Рамштайну” союзники України домовилися передати Києву додаткове озброєння, зокрема, Норвегія планує передати ракети Hellfire та прилади нічного бачення. Які основні висновки можна зробити за її підсумками Рамштайна-5? До чого слід готуватися Україні та російському агресору? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Крім того, напередодні до Києва без оголошення приїхав держсекретар США Ентоні Блінкен. Яка перспектива подальшого розвитку українсько-американських відносин — ми спитали в експертів. 

Також нагадаємо, що Міністерство оборони США виділмло 1,2 мільярда доларів на виготовлення озброєння для України. За ці гроші, крім усього іншого, виготовлять 155-міліметрові снаряди, безпілотники та військовий транспорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини