Головна Новини Політика зовнішня політика ЗАЕС, війна та підтримка України: Макрон та Зеленський поспілкувались по телефону
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗАЕС, війна та підтримка України: Макрон та Зеленський поспілкувались по телефону

Президент Франції Еммануель Макрон і президиент України Володимир Зеленський мали телефонну розмову

10 вересня 2022, 19:18
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон і президиент України Володимир Зеленський мали телефонну розмову. Про це інформують “Коментарі” із посиланням на повідомлення Єлисейського палацу.

ЗАЕС, війна та підтримка України: Макрон та Зеленський поспілкувались по телефону

Еммануель Макрон та Володимир Зеленський

Президенти, зокрема, поспілкувались про тривожну ситуацію навколо Запорізької АЕС. 

"Вони висловили підтримку діяльності Міжнародного агентства з атомної енергії. Обидва президенти поділяють однакову вимогу щодо виведення російських військ із цього району для гарантування безпеки ядерних установок" — йдеться у повідомленні.

Також Макрон поцікавився в президента України про розвиток ситуації на фронті та про потреби України, які могла б допомогти задовольнити Франція.   

Нагадаємо, днями у мережу потрапило відео телефонної розмови Макрона та Зеленського, яка відбулась 24 лютого, у день повномасштабної атаки росії на Україну.

На відео стурбований Макрон слухає розповідь Українського колеги про масований наступ військ рф.  Французький лідер уточнив чи це означає, що Кремль направив спеціальний загін до Києва. На що Зеленський відповів, що російські війська всюди на території України та додав, що це зовсім не так, як було у 2014 році.

Раніше “Коментарі” писали, що, попри публічні заяви, в яких президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф  Шольц засуджують Путіна та Росію, вони досі сподіваються на дипломатичне розв’язання війни. 

Чи варто остерігатися миролюбних настроїв лідерів ЄС та чи можливо умилостивити агресора розмовами про мир та безпеку на Європейському континенті? Про це “Коментарі” розпитали експертів. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини