Головна Новини Політика президент У скандал між Польщею та Україною втрутився Зеленський: що заявив президент
commentss НОВИНИ Всі новини

У скандал між Польщею та Україною втрутився Зеленський: що заявив президент

Володимир Зеленський закликав політиків та дипломатів Польщі та України відкинути емоції та згадати про спільну боротьбу над ворогом

2 серпня 2023, 07:20 comments10367
Поділіться публікацією:

Свобода українського та польського народів має бути понад усе. До того ж Польщу та Україну об'єднує боротьба із спільним підступним ворогом. Тут не повинно бути місця емоціям та гучним заявам. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Twitter зробив президент України Володимир Зеленський, реагуючи на розбіжності між Києвом і Варшавою.

У скандал між Польщею та Україною втрутився Зеленський: що заявив президент

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"Народи Європи знають, що свобода кожного найміцніша тоді, коли це спільна свобода всіх. Ми в Європі вміємо обʼєднуватися та захищати наші цінності пліч-о-пліч, незважаючи на жодні сезони та настрої, політичні течії та особисті амбіції", — зазначив Зеленський.

За його словами, зараз помітні різні сигнали, що політика іноді намагається бути вищою за єдність, а емоції – вищі за фундаментальні інтереси народів.

"Україна бʼється за свободу свою та всієї Європи, і ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі, яка разом із нами стала справжнім щитом Європи – від моря до моря. І жодної тріщинки в цьому щиті бути не може", — додав. він.

Зеленський також наголосив, що важливо не дати жодним політичним моментам зіпсувати відносини між українським та польським народами, а емоціям точно варто охолонути.

"Свобода й благо наших народів, цінності нашої Європи та перемога над спільним російським ворогом – понад усе", — додав глава держави.

Зазначимо, причиною дипломатичного скандалу між Польщею та Україною стали різкі висловлювання міністра Канцелярії президента Польщі Марцина Пшидача щодо недостатньої подяки з боку України. У відповідь МЗС України вже відреагували, викликавши посла Польщі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща та Литва можуть повністю закрити кордон із Білоруссю: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини