Головна Новини Політика президент У держбюджеті-2023 на оборону передбачать трильйон гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

У держбюджеті-2023 на оборону передбачать трильйон гривень

Безпека та оборона стануть пріоритетом для держбюджету на наступний рік

8 вересня 2022, 11:25
Поділіться публікацією:

Наступного року на витрати у сфері оборони та безпеки закладуть трильйон гривень. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

У держбюджеті-2023 на оборону передбачать трильйон гривень

Держбюджет-2023

Володимир Зеленський підкреслив, що бюджет держави на наступний рік – це кошторис країни, що воює. Він повідомив, що провів нараду з головою Кабінету міністрів, міністром фінансів, а також заступником керівника Офісу Президента щодо проєкту держбюджету на наступний рік. Було визначено, що пріоритетом у складанні головного кошторису країни-2023 стане оборона. Крім того, соціальні зобов'язання держава виконуватиме у повному обсязі. Проте "всі некритичні витрати держави" буде скасовано. За словами Володимира Зеленського, Кабінет міністрів представить програму скорочення видатків на державні підприємства, держапарат, а також інституції, в яких немає потреби в умовах воєнного часу. Президент очікує, що урядовці підготують відповідні пропозиції.

Наступними за пріоритетністю, за словами Зеленського, будуть витрати на активізацію економічних відносин і спеціальний фонд відновлення.

Як відомо, в Україні розпочали роботу фонди відновлення у зв'язку із збройною агресією росії. Вони наповнюються коштами міжнародних партнерів, інвесторів, громадських організацій, представників бізнесу та громадян. Ці гроші призначені для фінансової підтримки української армії, надання гуманітарної допомоги постраждалим, відбудови знищеної інфраструктури, відновлення роботи малого та середнього бізнесу, а також обслуговування міжнародних фінансових зобов'язань України. Великі надії на відновлення України в уряді пов'язують із конфіскацією російських активів. Як ми писали, днями Україна заарештувала майно екс-депутата Держдуми РФ Володимира Крупчака на 1 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/7468
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини