Головна Новини Політика внутрішня політика Україна заарештувала майно екс-депутата Держдуми РФ на 1 млрд грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна заарештувала майно екс-депутата Держдуми РФ на 1 млрд грн

Арешт накладено на корпоративні права та 25 об'єктів нерухомості

4 вересня 2022, 16:47
Поділіться публікацією:

Офіс Генпрокурора наклав арешт на корпоративні права та 25 об'єктів нерухомості підприємств, задіяних у виробництві паперу та картону.

Україна заарештувала майно екс-депутата Держдуми РФ на 1 млрд грн

Арешт майна ексдепутата Держдуми РФ

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора в Telegram .

Прес-служба зазначає, що вартість заарештованого майна – понад 1 млрд. грн. Це найбільший галузевий бізнес на території України. Він належить колишньому депутату Держдуми РФ. За даними ЗМІ, йдеться про Володимира Крупчака.

Слідство встановило, що посадові особи цих товариств у 2019-2021 роках на території України ухилилися від сплати податків на суму понад 132 млн. грн. та легалізували майно в особливо великих розмірах (ст. 212, ст.209 КК України). За легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом, в українському законодавстві передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та конфіскація майна.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Бюро економічної безпеки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Вищий антикорупційний суд України конфіскував активи російського олігарха Володимира Євтушенкова, який володіє компаніями з виробництва безпілотників, у дохід держави. На думку юристів, особливість цього рішення полягає в тому, що арешт накладався не в рамках кримінального провадження, а є результатом судового процесу.

Адвокат Дмитро Кострюков зазначив, що захист олігарха зможе це рішення заперечувати і у вищих судових інстанціях. Якщо рішення суду буде скасовано, наша держава нічого не отримає, проте позивач у цій справі — Міністерство юстиції України — також зможе оскаржити це рішення у третій інстанції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини