Головна Новини Політика президент Теза РФ про захист російськомовних та відповідь Зеленського: думка експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Теза РФ про захист російськомовних та відповідь Зеленського: думка експертів

Експерти розповіли порталу "Коментарі" про комунікацію української влади з народом під час війни Росії проти України

23 квітня 2022, 14:40
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні , серед іншого, зазначив, що РФ варто подбати про права російськомовних саме в Росії, тому що новою мрією її громадян стало "вкрасти унітаз та померти".

Теза РФ про захист російськомовних та відповідь Зеленського: думка експертів

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Експерти оцінили для видання "Коментарі" цю заяву, а також загалом комунікацію з боку українського керівництва під час війни.

Комунікація українського керівництва у воєнний час стала ефективною зброєю для оборони країни

Народний депутат України VIII скликання, експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов нагадує, що військове командування РФ оголосило про плани щодо утримання контролю над частиною східних та південних територій України.

Також з'явилися повідомлення про підготовку там псевдореферендумів щодо включення територій до складу РФ або створення квазідержавних утворень.

"Подібні плани знову витягають у публічну площину обґрунтування війни проти України як "визвольного походу для захисту російськомовного населення". Очевидно, що все населення України посилає окупантів усіма доступними для спілкування мовами за всім зрозумілою адресою. І публічна відповідь президента Володимира Зеленського в даному випадку є своєчасною та образною, – упевнений експерт. – Президент нагадує, що насправді замість "визволення" російські військовослужбовці зайнялися мародерством, що стало індикатором їхнього недостатнього матеріального забезпечення".

Загалом комунікація українського керівництва у воєнний час стала ефективною зброєю для оборони країни, вважає Ігор Попов.

"Зеленський виступає як лідер нації, щодня інформує громадян про перебіг подій, причому робить це зі свого робочого місця. Друге комунікаційне завдання для президента – координація міжнародної коаліції на підтримку України, і тут він також працює дуже успішно, також щоденно веде переговори зі світовими лідерами. Власним ноу-хау Зеленського стали виступи перед парламентами країн-партнерів, що дало змогу прискорити надання допомоги через формування публічної політичної підтримки у цих країнах", – наголошує експерт.

Правильним рішенням він називає і запуск телемарафону, котрий для багатьох громадян став основним джерелом інформації.

"Можливо, варто посилити комунікацію з мільйонами українських біженців. Мережа консульських установ насилу справляється зі збільшеним навантаженням, а люди чекають відповідей щодо термінів безпечного повернення і не можуть сподіватися на постійну допомогу від іноземних партнерів, – зазначає Ігор Попов. – За підсумками двох місяців Україна виграє війну на інформаційному фронті. Наші команди комунікаційників напрацювали навички у внутрішніх піар-кампаніях – і тепер мають перевагу перед російськими інформвійськами, які не звикли до роботи у конкурентному середовищі".

Насправді — захист російськомовного населення є саме захистом невід'ємного права красти та грабувати

Експерт Інституту постінформаційного суспільства, медіаексперт, заступник міністра інформполітики (2017-2019 рр.) Дмитро Золотухін розмірковує так:

"Один із творів Федора Михайловича Достоєвського "Щоденники письменника" містить опис того, як під час війни 1877-1878 років російські солдати увійшли до Болгарії, очікуючи побачити там пригнічених османами православних людей, яких необхідно терміново звільняти і захищати від гонінь... Достоєвський пише , що побачивши реальний рівень життя "пригнічуваних" болгар, росіяни зазнали шоку. Адже люди там жили набагато краще, ніж будь-який солдат із будь-якого регіону Росії.

"Визволителі", за описом Достоєвського, були глибоко обурені тим, що "звільняються" живуть краще за них. Пройшло майже 150 років і у свідомості росіян нічого не змінилося. Так само вони можуть "звільнити" когось тільки від унітазів, пральних машин і мікрохвильових печей.

За словами Дмитра Золотухіна, "захист російськомовного населення" повинен полягати, насамперед, у ремонті сортиров у всьому, так званому, "замкадді" (російській території, яка знаходиться за МКАДом). Але для цього необхідно припинити красти.

"При цьому, розкручуючи військову машину кремля – навпаки, масштаби крадіжки можна збільшити, – акцентує експерт. – Таким чином, для всього російського воїнства, починаючи з Шойгу і закінчуючи останнім вшивим строковиком – війна це можливість безкарно красти... Тільки строковики крадуть унітази, а Шойгу краде трильйони рублів із бюджету. Насправді — захист російськомовного населення є саме захистом невід'ємного права красти і грабувати".

Раніше на порталі "Коментарі" — Місце Молдови у війні Росії проти України та подальша доля Придністров'я: що кажуть експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини