Головна Новини Політика президент Сторони звірили годинники: про що дві години говорили Байден та Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Сторони звірили годинники: про що дві години говорили Байден та Зеленський

Лідери держав обговорили дипломатичні зусилля для деескалації ситуації навколо українських кордонів та можливості фінансової підтримки України

28 січня 2022, 07:43
Поділіться публікацією:

Телефонна розмова президента США Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського стала вже другою за січень і третьою за останні два місяці. Вона відбулася на фоні російської загрози, яка не перестає нависати на українському кордоні. Як передає портал "Коментарі", про головні підсумки розмови у Twitter повідомив Володимир Зеленський. Також про підсумки розмови повідомили у прес-службі Білого Дому.

Сторони звірили годинники: про що дві години говорили Байден та Зеленський

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Незважаючи на те, що розмова, за словами Володимира Зеленського, була досить довгою, президент дуже лаконічно повідомив про її подробиці. Глава української держави розповів, що розмова стосувалася двох моментів, а саме дипломатичних зусиль щодо деескалації та узгодженості спільних дій.

Окремо президент висловив подяку адміністрації США за всебічну підтримку Україні, зокрема за надання озброєння.

У своєму прес-релізі Білий Дім також прозвітував про переговори з Україною. Головним меседжем у розмові з Зеленським стало повідомлення Байдена про те, що США разом із союзниками, як і раніше, готові дати рішучу відповідь Кремлю у разі російського вторгнення в Україну. Вашингтон підтримує суверенітет України та розглядає варіанти підтримки української економіки. Білий Дім вкотре підтвердив, що він залишається прихильником мирного врегулювання суперечок та активізації роботи "нормандського формату".

Читайте також на порталі "Коментарі – Дмитро Кулеба жорстко відреагував на слова МЗС Німеччини про те, що вступ України до НАТО не є на порядку денному, про що вже повідомили Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини