Головна Новини Політика президент Що не так із Планом трансформації України від Зеленського: думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так із Планом трансформації України від Зеленського: думки експертів

Глава української держави вважає, що 5-10 років Україна може вистачити, щоб стати справжнім форпостом безпеки, мультихабом, успішною і стійкою країною, в якій кожен може реалізувати себе

2 вересня 2021, 14:13
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у Вашингтоні взяв участь в презентації Плану трансформації України. За словами глави держави, в плані закладено понад 80 проєктів на загальну суму 277 мільярдів доларів.

Що не так із Планом трансформації України від Зеленського: думки експертів

Володимир Зеленський. Фото: Офіс Президента

Експерти проаналізували цю презентацію для порталу "Коментарі".

Перше, що необхідно зробити Україні для трансформації в кращий бік — це повернути собі суверенітет, вийти з-під зовнішнього управління Заходу

Народний депутат України IV і V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш підкреслює:

"Про так званий план трансформації України, який як би презентував Зеленський в США, нічого конкретного зараз сказати не можна. Його ніхто в Україні, крім самого Зеленського і його оточення, яке готувало цей план, не бачив".

Експерт звертає увагу, що плани трансформації УКРАЇНИ президент УКРАЇНИ презентує не в нашій країні, а в США.

"Це краще всяких слів демонструє справжній суверенітет України, а точніше — його відсутність, — вважає Євген Філіндаш. — Важко навіть уявити, щоб якісь масштабні плани перетворень в самих США, або в Росії, або в Китаї, Франції, Німеччині та в інших дійсно незалежних країнах, лідери цих країн представляли не перед своїми громадянами та ЗМІ, не у себе на батьківщині , а за кордоном. Тому перше і головне, що необхідно зробити Україні для трансформації в кращий бік — це повернути собі суверенітет, вийти з-під зовнішнього управління Заходу. І почати проводити політику, спрямовану на задоволення власних національних інтересів, а не на виконання вказівок Вашингтона".

Проєкти представлені не з метою залучити інвестиції, а заради того, щоб додати собі значущості та ваги в очах американського істеблішменту

Економічний експерт Олександр Гаврутенко зазначає, що зазвичай фразу "у нас є чітке бачення" застосовують у випадках, коли немає жодного бачення.

"Особливо в поєднанні з цифрами майже у два ВВП країни на якісь 80 міфічних і, цілком ймовірно, космічних проектів. Особливо, якщо про це мовиться взагалі не для своїх громадян, силами яких і для яких це все повинно реалізовуватися, а десь перед іноземною аудиторією. І явно не з метою залучити інвестиції, а заради того, щоб додати собі значущість і вагу в очах американського істеблішменту. У подібних випадках рекомендують все сказане ділити на два, тут же не помилишся, якщо навіть помножиш на нуль, — підкреслює експерт. — Ну, а якщо серйозно, то в презентації зроблений правильний і дуже актуальний акцент на необхідності побудови справедливої та безпечної держави, що дійсно забезпечить кардинальну трансформацію і економіки, і соціальної галузі країни".

І для цього, впевнений Олександр Гаврутенко, не потрібні якісь міфічні адміністративно обумовлені інвестиції — досить політичної волі та елементарної порядності у тих, хто під гаслами цієї порядності прийшов до влади.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в Офісі президента обговорюють перейменування України: про що свідчить подібна ініціатива.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

вася

2 вересня 2021, 13:29

Бородатую лису кинули в курятник будет прикольно голожопенки етого хотели


Новини