Головна Новини Політика президент “Рамштайн”: Що відбувається за зачиненими дверима
commentss НОВИНИ Всі новини

“Рамштайн”: Що відбувається за зачиненими дверима

Швидкість ухвалення рішень на запити України протягом року повномасштабної агресії РФ істотно збільшилася

14 лютого 2023, 15:29
Поділіться публікацією:

Зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” є підсумком повсякденної титанічної роботи багатьох експертів, політиків та насамперед представників силових відомств України з відповідними колегами іноземних країн. Про це сказав представник президента у Верховній Раді України, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в телеефірі, пишуть "Коментарі".

“Рамштайн”: Що відбувається за зачиненими дверима

Сьогодні, 14 лютого, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі (Бельгія) відбувається зустріч союзників у форматі “Рамштайн”.

“Це - своєрідний підсумок того, що відбувається за зачиненими дверима і що готується дуже консолідованим зусиллям багатьох представників України та країн НАТО й інших держав. Це нормальний формат міжнародного співробітництва, коли лідери, або в цьому випадку міністри оборони, підбивають своєрідний підсумок. Кажуть, що Україні потрібно і що вона отримає, що у найближчій перспективі необхідно буде, над чим працюватимуть і що — у далекій перспективі, яким чином консолідувати зусилля для того, щоб Україна отримала все необхідне для звільнення своєї землі від ворога”, — коментує представник президента у ВР.

Федір Веніславський наголосив, що швидкість ухвалення рішень на запити України за рік повномасштабної агресії РФ істотно збільшилася. Якщо навесні постачання західних танків здавалися утопією, тепер формується “танкова коаліція”. Те саме, на думку нардепа, буде і з літаками.

“Це, звісно, займе певний час. Тому розраховувати, що літаки з’являться в Україні найближчими тижнями чи навіть місяцями, напевно, надто оптимістично, хоча ми над цим працюємо. Тому динаміка дуже хороша”, — зазначив депутат.

Водночас як каже Веніславський, постачання західної допомоги відстає від реальних потреб України на полі бою на 3-4 місяці.

“Якби це все відбувалося в ті часові межі, в яких ми про це просили, то я впевнений, що і жертв було б менше серед мирних громадян і серед військовослужбовців, і звільненої території було б значно більше”, — наголосив нардеп.

Як писали раніше "Коментарі", нині триває пауза між українськими звитягами, а тому потрібно заповнити її особистими контактами на міжнародному рівні, щоб забезпечити необхідний рівень підтримки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є оптимізм перед Рамштайном-9: які рішення можуть ухвалити союзники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини