Головна Новини Політика зовнішня політика Для чого українцям і Зеленському його поїздка на саміт в Брюссель
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого українцям і Зеленському його поїздка на саміт в Брюссель

Нині триває пауза між українськими звитягами, а тому потрібно заповнити її особистими контактами на міжнародному рівні, щоб забезпечити необхідний рівень підтримки

7 лютого 2023, 23:23
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський лише один раз з моменту повномасштабного вторгнення виїжджав за межі України. Це був візит до Вашингтона у грудні 2022, а тепер Зеленського чекають у Брюсселі на саміті лідерів ЄС й такий візит дуже доречний саме зараз. Про це в Телеефірі розповів директор програм практичної політики Інституту політичної освіти Олександр Солонтай, пишуть "Коментарі".

Для чого українцям і Зеленському його поїздка на саміт в Брюссель

Виїзд Президента до Брюсселю досить актуальний саме зараз

Політолог звернув увагу на тому, що українське суспільство є свідком певної паузи в досягненнях ЗСУ на полях бою. Після звільнення Херсону особливих успіхів українське військо не демонструє. Народ в очікуванні наступного контрнаступу.

Відтак, аби заповнити цей вакуум, Україна мусить ефективно працювати над збільшенням міжнародної підтримки. Якраз міжнародна зустріч у Брюсселі є такою доречною нагодою.

"В цей момент, коли наші воїни героїчно тримають 3 напрямки, по яких наступають росіяни, зміцнюють кордони, зміцнюють ті напрямки, по яких вони потенційно можуть наступати й готують те, про що краще скажуть військові експерти. В цей момент підтримувати високий рівень ставок можна різними інструментами", – сказав Солонтай.

На думку політолога, це важливо, бо у світі відбувається низка подій, яка відвертає увагу від проблем України, а такі інструменти дозволять тримати Україну в топі світового порядку денного.

"Візити перших осіб на дуже відомі майданчики й влучні зустрічі з першими особами, які приїхали до нас або коли наша особа приїхала туди й це змогли побачити тисячі людей – це дуже серйозна й важлива річ, це виконання основоположної роботи, однієї з головних функцій – навіщо існує президент", – сказав Солонтай.

Однак поїздка Президента України Володимира Зеленського може й не відбутись з міркувань безпеки. Попередньо ж він прийняв запрошення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глобальний саміт миру, який Україна запропонувала провести за посередництвом генсека ООН Антоніу Гутерріша, заплановано на 24 лютого у штаб-квартирі організації у Нью-Йорку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини