Головна Новини Політика президент Провал мобілізації, стратегічна криза та паніка серед військових: WP назвав головні виклики для Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Провал мобілізації, стратегічна криза та паніка серед військових: WP назвав головні виклики для Зеленського

Відсутність чіткої мобілізаційної стратегії призвела до критики уряду, а серед військовозобов'язаних панує паніка, пише The Washington Post

4 березня 2024, 21:55 comments3726
Поділіться публікацією:

Глава держави Володимир Зеленський та  представники вищого військового  командування не  підготували чіткого плану призову тисяч нових  бійців, що необхідно для боротьби з російськими загарбниками. Це викликає розбіжності в парламентському середовищі та в суспільстві і призводить до паніки серед військових. Про це  інформує The Washington Post.

Провал мобілізації, стратегічна криза та паніка серед військових: WP назвав головні виклики для Зеленського

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

В публікації зазначають, що відсутня чітка мобілізаційна  стратегія призвела до критики урядовців. В свою чергу, українські  чоловіки турбуються тим, що їх  відішлють до погано оснащених підрозділів, де вони загинуть.

"Проблема щодо того, як поповнити ряди, поставила Зеленського перед чи не найбільшим викликом для його керівництва з початку вторгнення в лютому 2022 року. Відсутність чіткої мобілізаційної стратегії — чи навіть угоди про те, скільки ще військ потрібно Україні — вплинуло на звільнення Зеленським свого старшого генерала в лютому, але новий головнокомандувач Олександр Сирський поки що не вніс нової ясності", — пишуть журналісти.

Головнокомандувачу ЗСУ Олександр Сирський отримав  доручення провести аудит Збройних сил.  До цього, представники  Офісу президента  сказали, що з 1 мільйона мобілізованих тільки  не цілих 300 000 воюють на передовій.  Проте майже через місяць після того. як був  призначений  Сирський  головнокомандувачем, ніхто з військового керівництва  чи посадовців  адміністрації президента не прояснив, де перебуває 700 тисяч військових.

"Зменшення чисельності боєздатних військ України зараз є стратегічною кризою, яка принаймні частково стала причиною нещодавнього відступу з міста Авдіївки на сході країни та навколишніх сіл, де українські сили були значно переважали чисельністю", — наголошують у виданні.

До цього ж, Володимир  Зеленський зіткнувсь з песимізмом в  країні та за кордоном  стосовно українських можливостей  стримати натиск РФ  без американської допомоги США. Як вже повідомляли, спікер Палати представників Майк Джонсон відмовивсь  розглянути законодавчий акт, що  передбачає допомогу для  України в розмірі близько 60 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський повідомив, у чому Сирський має від нього повну свободу дій

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 березня 2024, 22:52

Це тільки початок. Хтось думав по іншому? Тоді чому ці віруни не подивились на минулий шлях? 33 роки занепаду і розкрадання. Жодного успіху. Причина: не бажання змінюватись і тотальна корупція. Жоден чиновник депутат мер юдеєць піп ..., тобто ті, хто харчується Україною, не прагне її захищати. Навіть США відвернулось. Населенню США тотальний паразитизм юдейців, які нахабно кричат: що в них там таке лобі і вплив, що всі їх ненажерливі забаганки виконають. Ні - світ швидко змінюється! По старому не буде. Аутсайдери втрачають розікрадені юдейцями країни!


Новини