Головна Новини Політика президент Проблеми з корупцією в Україні: як змінилися відносини Зеленського з союзниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми з корупцією в Україні: як змінилися відносини Зеленського з союзниками

Зеленський у коментарі виданню визнав серйозність проблеми з корупцією

30 жовтня 2023, 20:59
Поділіться публікацією:

В останні місяці відносини президента Зеленського з багатьма союзниками погіршилися через питання корупції в Україні. Про це пише TIME у своїй статті.

Проблеми з корупцією в Україні: як змінилися відносини Зеленського з союзниками

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

У матеріалі йдеться, що напередодні візиту Зеленського до США Білий дім підготував для список антикорупційних реформ для українців, що були спрямовані на саму верхівку влади в країні. Також радники президента Зеленського розповіли, що "це не були пропозиції, це були умови".

Володимир Зеленський, щоб зменшити занепокоєння союзників пішов на кілька драматичних кроків. Мова йде про звільнення міністра оборони Олексія Резнікова. За ним суттєво слідкували через корупцію в Міноборони.

"Коли новини про ці скандали поширювалися, президент дав суворий наказ своїм співробітникам уникати найменших ознак самозбагачення. "Не купуйте нічого. Не беріть відпустки. Просто сидіть за своїм столом, мовчіть і працюйте", — пише видання та зазначає, що деякі чиновники середньої ланки в адміністрації президента скаржилися на бюрократичний параліч і низький моральний стан, бо контроль за їх роботою посилився.

Автори публікації повідомляють, що типова зарплата в ОП становить приблизно 1000 доларів на місяць, або близько 1500 доларів для високопосадовців, що набагато менше, ніж вони могли б заробляти в приватному секторі. 

Але, як розповіли посадовці журналістам, весь тиск, спрямований на подолання корупції, і не лякає тих, хто прагне збагачення і "люди крадуть, наче завтра не буде".

У матеріалі йдеться, що навіть звільнення Олексій Резнікова не змусило чиновників "відчути жодного страху", бо чистка надто довго втілювалася.

Співрозмовники видання кажуть, що ще у лютому президента Зеленського попередили про те, що в міністерстві поширилася корупція, але він очікував більше : місяців, і коли він почав діяти напередодні свого візиту до США, "було вже надто пізно".

У коментарі журналістам Зеленський визнав, що  проблеми з корупцією мають загрозу для відносин з іноземними партнерами. Президент зазначив, що боротьба з корупцією є одним із його головних пріоритетів.

"Він також припустив, що деякі іноземні союзники схильні перебільшувати проблему, оскільки це дає їм привід припинити фінансову підтримку", — пише видання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що партнери втрачають інтерес до України


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини