Головна Новини Політика президент Про що говорять заяви Зеленського на Мюнхенській безпековій конференції: чи будуть наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять заяви Зеленського на Мюнхенській безпековій конференції: чи будуть наслідки

Один із головних меседжів президента полягає в тому, що Україна здатна перемагати, проте це залежить не лише від неї

17 лютого 2024, 15:42 comments6373
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський виступив 17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки. Серед іншого пояснив, чому нам довелося залишити Авдіївку. І наголосив, що чим довше триватиме війна в Україні, тим більші деструктивні зміни провокуватиме Росія у світі. Як оцінюєте цей виступ, якими можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Про що говорять заяви Зеленського на Мюнхенській безпековій конференції: чи будуть наслідки

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Головна мета виступу президента – збільшення постачання зброї та боєприпасів до нашої країни

Політолог, кандидат філософських наук Олександра Решмеділова розповіла, що цього року ювілейна – 60-та – конференція присвячена всьому спектру глобальних та регіональних проблем безпеки (і зокрема – ризикам програшу всіх учасників нинішніх міжнародних конфліктів).

"Доповідь президента України Володимира Зеленського мала надати широким масам бачення викликів 2024 року. Виступ та його обговорення тривало понад 40 хвилин і охопило широке коло питань, особливо про зміни та трансформації, які стосуватимуться світу, якщо російська агресія триватиме. Зеленський говорив про виклики – та необхідність адаптації та трансформації НАТО у ракурсі цих викликів. Він зазначив, що Європа на порозі часів, коли питання щодо застосування статті 5 статуту НАТО не буде питанням до Вашингтона, а буде питанням до європейських столиць", – зазначає аналітик.

Вона наголошує, що прозвучала інформація про те, що перший глобальний саміт миру (за українською формулою миру) відбудеться у Швейцарії.

"Президент зазначив, що Україна здатна перемагати, проте це залежить не лише від неї – і ситуація в Авдіївці це підтверджує. Закликав не тримати Україну у штучному дефіциті озброєння, зокрема, у дефіциті артилерії та засобів дальнього ураження. Бо ці обставини дозволяють Путіну адаптуватись до інтенсивності бойових дій. Це ослаблення демократії підриває нашу спільну здатність протистояти агресії", – наголошує Олександра Решмеділова.

Крім того, продовжує вона, як це буває на подібних форумах, Зеленський провів і ще проведе низку переговорних зустрічей із лідерами, державними діячами та провідними політиками з різних країн світу. Зокрема, заплановано переговори президента України з віце-президентом США Камалою Харріс, президентом Чехії Петром Павелом, прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном, прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та іншими лідерами держав.

"Крім візиту до Німеччини президент України вже побував у Франції. Підписано дуже важливі Угоди про співробітництво у сфері безпеки. Головна мета цих візитів, а також переговорів у Мюнхені – збільшення постачання зброї та боєприпасів до нашої країни, загальне збільшення нашої обороноздатності", – констатує аналітик.

Жоден виступ Зеленського у нинішній ситуації не став би "вибуховим" для світової спільноти

Глава платформи Єдиний координаційний центр, політолог Олег Саакян поділився такою думкою:

"Я не чекаю жодного прориву від цього виступу. З тієї причини, що ми зараз у ситуації, коли все відбувається за принципом "Аліси в Країні Чудес", коли потрібно швидко бігти, щоб стояти на місці. Головним результатом виступу України на різних міжнародних майданчиках є просто не віддача їх РФ, неможливість Росії використовувати їх проти нас. Жоден виступ Зеленського в нинішній ситуації не став би вибуховим для світової спільноти. Немає ні тих слів, ні тієї ситуації (у міжнародному контексті), які б дали надію на якийсь позитивний для нас прорив".

Сам же по собі виступ був добрим, вважає експерт. На цільову аудиторію він спрацює. Абсолютно правильні, на думку Олега Саакяна, тези щодо необхідності захисту існуючого світопорядку – та важливості більшої підтримки України (у тому числі озброєнням та боєприпасами) задля заподіяння Росії поразки (що в інтересах не лише нашої країни, а й усього світу).

"Це прогнозовані меседжі з правильно підібраними образами, – зазначає політолог. — Використовувався навіть контекст убивства в РФ Олексія Навального. Як на мене, це такий гарний виступ, наскільки для нього на сьогоднішній день є необхідний простір. Але, наголошую, без особливих наслідків".

Читайте також на порталі "Коментарі" — перші результати європейського турне Зеленського: що отримає Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 лютого 2024, 16:19

Звичайно потешна гра корумпованого, яку він проводив і розважаючи Путіна на голубих огоньках у Москві. Намагання вождя який постійно промахується якось розважити публіку і відвернути увагу від системних програшів. Вправний комбінатор розігріває публіку перед приходом Трампа розуміючи що тоді він така ж кульгава качка, як і нацистський злочинець Нетаньяху. Поглядом у вічі Ze здатен гіпнотизувати, але 52 мільйонну країну вже поглядом у вічі не врятувати.


Новини