Головна Новини Політика президент Президентський рейтинг КМІС: Зеленський - перший, але підтримка падає
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентський рейтинг КМІС: Зеленський - перший, але підтримка падає

Підтримка Зеленського падає, в порівнянні з попередніми результатами опитувань

20 жовтня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Якби українці найближчої неділі обирали президента України, то переможцем, цілком очевидно, став Володимир Зеленський. Правда виграти йому в першому турі, як це було в 2019-му році, не вдалося б. За Зеленського сьогодні готові проголосувати 24,7% серед тих, хто визначився. Але, якщо порівнювати з опитуванням в травні і вересні цього року, то рейтинг чинного президента істотно знизився. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать результати опитування КМІС, яке проводилося 15-18 жовтня.

Президентський рейтинг КМІС: Зеленський - перший, але підтримка падає

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

На другому місці, як і раніше розмістився лідер "ЄС" Петро Порошенко. Його підтримує 15,6% українців. За ними йде глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з трохи більше 12% підтримки. На четвертому місці розташувався лідер "ОПЗЖ" Юрій Бойко. У нього 9,4%. На п'ятому місці глава політсили "Сила і честь" Ігор Смешко з 7,8%. Що цікаво, трохи не вистачило, щоб увірватися в першу п'ятірку претендентів на президентську булаву екс-голови Верховної Ради Дмитру Разумкова. У нього трохи більше 7% підтримки виборців.

Соціологи наголошують на тому, що рейтинг Володимира Зеленського нижче, ніж був у тому ж вересні. Але є важливий момент — у вересневому опитуванні не брав участі колишній спікер парламенту Разумков. У соціологів є своє пояснення падіння рейтингу чинного президента. Це пов'язано з тим, що виборці втрачають інтерес до рішень РНБО, на які раніше Банкова робила ставку і які давали позитивний ефект. Також в негативному плані вплинули на рейтинг Зеленського недавні події, пов'язані з операцією по "вагнеровцах", офшорний скандал, а також відставка Разумкова. Відмінусовані в рейтингу Зеленського ситуація з тарифами і підвищення цін.

Також читайте на порталі "Коментарі" — стало відомо, від кого з світових лідерів найбільше в захваті українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Я

2 листопада 2021, 16:37

Так и в 2019 Зеленский не выиграл в 1 туре! Не путайте с Порошенко в 2014-м, исправляйте ошибку, иначе смахивает на манипулирование.


Новини