Головна Новини Політика зовнішня політика Рейтинг симпатій: від кого зі світових лідерів найбільше в захваті українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг симпатій: від кого зі світових лідерів найбільше в захваті українці

Українці позитивно ставляться до Меркель, Байдена і Макрона. Найбільше ненависті до Путіна і Лукашенка

9 вересня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

У вересні 2021 року громадяни України найбільше негативних емоцій відчували до лідерів Білорусі та Росії. Володимир Путін в цьому антирейтингу продовжує лідирувати. До нього негативно ставляться 81% респондентів, позитивно — лише 15%. На другому місці розташувався Олександр Лукашенко. До нього негативно ставляться 59% опитаних, позитивно — 34%. Як передає видання "Коментарі", такі результати соціологічного дослідження представила Соціологічна група "Рейтинг".

Рейтинг симпатій: від кого зі світових лідерів найбільше в захваті українці

Джо Байден і Ангела Меркель Фото: DW

У той же час є і ті політики в світі, діяльністю яких українці захоплюються і вважають їх прикладом для наслідування. Лідером такого рейтингу є діючий канцлер ФРН Ангела Меркель. До неї позитивно ставляться 73% українців. Негативно — всього 19%. На другому місці по позитивному ставленню розташувався президент США Джо Байден. Він в результаті опитування набрав 64% позитивних відгуків на свою адресу з боку українців. Негативних — 19%.

Також українці в переважній більшості позитивно ставляться до президента Франції Еммануелю Макрона. У нього 57% позитивних оцінок проти 19% негативних. Поруч розташувався президент Польщі Анджей Дуда. Його діяльність позитивно оцінили 54%, негативно — 10%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський і раніше залишається лідером президентського рейтингу. Якби вибори глави держави відбулися найближчої неділі, то чинний глава держави отримав би перемогу в 17 областях. Головним опонентом Зеленського і раніше залишається п'ятий президент України, лідер опозиційної партії "ЄС" Петро Порошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини