Головна Новини Політика президент Потужний ракетний удар по Україні: з’явилася реакція Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужний ракетний удар по Україні: з’явилася реакція Зеленського

РФ вночі випустила по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет

22 березня 2024, 09:30 comments1785
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський висловився про потужний ракетний обстріл, який росіяни здійснили у п'ятницю, 22 березня. Український лідер написав у Telegram, що РФ воює проти звичайного життя людей. Очільник держави пообіцяв, що ніхто з постраждалих не залишиться без допомоги.

Потужний ракетний удар по Україні: з’явилася реакція Зеленського

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Президент повідомив, що Росія випустила по Україні понад 60 "Шахедів" та майже 90 ракет. Під ударом були енергетика, будинки та навіть тролейбус.

Глава держави зазначив, що у всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби.

"Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи", — додав президент.

Володимир Зеленський на фоні масованої російської атаки закликав партнерів надати Україні більше систем ППО, зокрема систем Patriot.

"У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У "шахедів" немає нерішучості, як у деяких політиків", — наголосив очільник країни.

Зазначимо, росіяни ударили по енергетиці України в ніч на 22 березня. Запоріжжя було атаковано ракетами, зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Також окупанти вдарили по Харкову. У місті проблеми зі світлом, інтернетом, водою, електротранспорт не працює.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у "Кинджалах" десятки іноземних деталей: Зеленський звернувся до союзників, просить діяти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини