Головна Новини Політика президент Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде, - президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде, - президент

Зеленський стверджує, десятиліттями олігархи купували політичний вплив

23 вересня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Олігархи більше не впливатимуть на політичні процеси в Україні. Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

Олігархічної гілки влади в Україні більше не буде, - президент

Володимир Зеленський, фото з відкритих джерел

Президент зазначив, що правила гри в Україні визначає Конституція. Згідно з нею, державна влада в Україні поділяється на законодавчу, виконавчу та судову. Зеленський нагадав, що олігархи купували політичний вплив і використовували політики заради власних інтересів десятиліттями. За його словами, держава не має право це ігнорувати.

"Завдяки антиолігархічному закону Україна отримує історичний шанс на побудову цивілізованих і чистих відносин між великим бізнесом і державою. Так, це багатьом політикам не подобається. Так, вони хочуть жити, як раніше, працюючи на олігархів. Так, було дуже багато тиску на наших депутатів, дуже багато інтриг і навіть шантажу. Але закон ухвалено", — прокоментував Володимир Зеленський. 

Він подякував усім депутатам, які проголосували за антиолігархічний закон. За нього 279 нардепів віддали свої голоси. З них 229 "Слуг народу". Також президент додав, що олігархічної гілки влади в Україні більше не буде.  Каже, єдиний шлях для олігархів — стати чистими бізнесменами. 

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів під час свого виступу на генасамблеї ООН. Виступаючи на Генасамблеї ОНН президент України Володимир Зеленський звернувся до країн-членів ООН із закликом підставити плече Україні та тим, хто ще цього не зробив — підписатися під декларацією учасників "Кримської платформи" і засудити окупацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини