Головна Новини Політика президент Обговорили можливі формати щодо Донбасу: Зеленський прокоментував переговори з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

Обговорили можливі формати щодо Донбасу: Зеленський прокоментував переговори з Байденом

Президент Володимир Зеленський каже, що обговорив із американським лідером Джо Байденом ситуацію в ОРДЛО

10 грудня 2021, 08:10
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", президент України Володимир Зеленський розповів про що йшлося під час півторагодинної розмови зі своїм американським колегою Джо Байденом. У короткому повідомленні на Twitter глава української держави повідомив, що був ознайомлений з тим, як пройшли переговори Байден-Путін.

Обговорили можливі формати щодо Донбасу: Зеленський прокоментував переговори з Байденом

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Володимир Зеленський розповів, що також було обговорено можливі формати щодо припинення бойових дій на Донбасі. Окремою темою розмови стало проведення успішних реформ України. Щодо інших деталей бесіди, президент поки що не повідомив.

У той же час глава Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Право на владу" розповів, що головним позитивом переговорів Зеленського та Байдена є новина про те, що американська сторона готова активно включитися у процес урегулювання конфлікту на сході України. Поки що рано говорити про формат, у якому Вашингтон готовий працювати, щоб допомогти у врегулюванні.

Андрій Єрмак не сказав, чи готові США приєднатися до вже існуючого "Нормандського формату" або працювати в паралельному новому якомусь форматі, зазначивши лише, що американська сторона позначила однозначну позицію, що готова брати активну участь у врегулюванні, щоб досягти миру в Україні. .

Також голова ОП сказав, що наступного тижня мають відбутися не менш важливі переговори, коли президент Зеленський вирушить до Брюсселя, де проведе переговори з лідерами Франції та Німеччини. Ключовим питанням буде ситуація на сході.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден підтримав прямий діалог Зеленського та Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини