Головна Новини Політика президент Нищівна критика президента з боку країн ЄС має занепокоїти українців - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Нищівна критика президента з боку країн ЄС має занепокоїти українців - експерт

На думку іноземців, Україну хочуть перетворити на президентську республіку

21 жовтня 2021, 16:00 comments1040
Поділіться публікацією:

Нищівна критика президента з боку країн ЄС має занепокоїти українців - експерт

У статтях європейських видань розкритикували президента, фото з відкритих джерел

Чимало іноземних видань розкритикували українського главу держави й підмітили усі останні зміни в нашій країні – відставку Разумкова, несподівану смерть Полякова, санкції проти нардепів, закон проти олігархів. Статтю іспанського видання "La Razón" під назвою Los últimos “progresos” de Zelenski en Ucrania (Останній "прогрес" Зеленського в Україні) прокоментував політичний експерт Павло Нусс.

Експерт погоджується з твердженнями іноземних журналістів, зокрема, про те, що в Україні все більше проявів того, що відбувається узурпація влади.

"Нищівна критика Зеленського з боку країн ЄС має викликати занепокоєння не лише у ЄС, а в першу чергу в українців. "Занепокоєння з приводу все більш жорсткого контролю українського лідера, який за одну ніч перетворився на свого роду диктатора, зростає". Про це йдеться у статті іспанського видання "La Razón", — говорить експерт.

Іспанське видання висловлює думку, що Україну хочуть перетворити з парламентсько-президентської республіки на президентську. Павло Нусс зазначає, що у статті говориться про те, що начебто до команди глави держави залучають тих, хто раніше працював з командою Віктора Януковича. У статті висловлюється припущення про те, що начебто українська влада планує встановити зв’язки з РФ.

"Зеленський залучає у свою команду дедалі більше людей, які раніше працювали на Віктора Януковича. Більшість із цих людей на той час працювали в Службі безпеки та МЗС і мають тісні зв’язки з Кремлем, тому видається, що для забезпечення власних повноважень Зеленський відійде від Європи і встановить неформальні зв’язки з Москвою", — йдеться в тексті статті, яку цитує Павло Нусс.

Іноземні журналісти занепокоєні прагненням створити "вертикаль влади", бо це свідчитиме про крах демократії. Адже Захід розглядає Україну як "історію успіху" на пострадянському просторі, де ліберальні інститути ще можуть прижитися.

Експерт наводить приклади інших публікацій про президента у провідних світових виданнях: німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, британській The Guardian, американській The Washington Post, японській Japan Today. Там опублікували статті про офшорний скандал Володимира Зеленського та його оточення.

"Також з'явилася публікація про президента на сайті Центру дослідження корупції та організованої злочинності (Organized Crime and Corruption Reporting Project). За даними розслідувачів глобального проекту Pandora Papers, через офшори Зеленського олігарх Коломойський міг пропускати гроші з ПриватБанку. Зокрема, йдеться про 40 мільйонів доларів", — додає Павло Нусс.

Як повідомляв портал "Коментарі", Зеленський прокоментував скандал з офшорами. Глава держави зазначив, що розслідування не містить нічого нового, запевнивши, що відмиванням грошей він не займався.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

21 жовтня 2021, 15:09

Да у нас никто в пидара зеленого уже не верит! Это клоунское чмо в первый год себя дискредитировало. Это чмо вместе с его жидовскими выблядками казнить нужно, чтобы другим ублюдкам не повадно было!


Новини