Головна Новини Політика президент "Кримська платформа": чим ризикують міжнародні партнери України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Кримська платформа": чим ризикують міжнародні партнери України

Президент Володимир Зеленський розповів про цілі України та ризики для країн, які підуть проти політики Кремля

20 травня 2021, 17:07
Поділіться публікацією:

Відвідування саміту "Кримської платформи" є великим політичним ризиком для усіх країн, представники яких приїдуть на цей захід в Україну, через подальше ускладнення відносин з Росією. Про це під час прес-конференції заявив президент України Володимир Зеленський.

"Кримська платформа": чим ризикують міжнародні партнери України

Володимир Зеленський. Фото: ОП

За його словами, на саміті "Кримська платформа", який запланований на серпень цього року, розглянуть шляхи щодо деокупації Криму.

Президент також анонсував відкриття постійного офісу "Кримської платформи". У закладі працюватимуть фахівці з гуманітарного права, економісти та юристи.

"Росія дійсно дуже важко реагує та сприймає "Кримську платформу". Проте для нас дуже важливо, щоб наприкінці семи років війни та незаконної анексії українського півострову нарешті з’явилося б хоч щось. Я радий, що сьогодні це не "щось", а дійсно — перша серйозна площадка з деокупації Криму", — сказав Зеленський.

Відкриття офісу "Кримської платформи" він вважає серйозним кроком вперед. Працівники закладу будуть займатися гуманітарними питаннями, зокрема — звільненням полонених і затриманих українців на території окупованого Криму та в РФ.

До саміту президент України планує підписати кілька важливих законів щодо Криму, зокрема — для кримських татар.

Щодо участі іноземних держав у саміті "Кримської платформи" Зеленський повідомив, що детальна інформація буде відома на презентації програми святкування 30-річчя Незалежності України. Святкувати річницю українці будуть три дні.

Після прес-конференції очільника держави портал "Коментарі" поцікавився думкою експертів про підсумки двох років президентства Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини