Головна Новини Політика президент Комітет ВР підтримав законопроєкт про корінні народи України
commentss НОВИНИ Всі новини

Комітет ВР підтримав законопроєкт про корінні народи України

У парламентському комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховній Раді рекомендують проголосувати за президентський законопроєкт №5506

10 червня 2021, 11:41
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради України (ВРУ) з питань гуманітарної та інформаційної політики без зауважень та обговорень вирішив підтримати та рекомендує нардепам проголосувати за основу та в цілому за законопроєкт №5506 про корінні народи України. Таке рішення ухвалили під час засідання комітету 9 червня, повідомляють "Коментарі".

Комітет ВР підтримав законопроєкт про корінні народи України

Верховна Рада України. Фото з відкритих джерел

Ініціатором проєкту закону №5506 про корінні народи України є президент Володимир Зеленський. Документ зареєстрований у парламенті 18 травня та визначений головою держави як невідкладний.

Головним комітетом щодо опрацювання законопроєкту №5506 є Комітет ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. Окрім цього комітету опрацювати документ повинні ще 10 парламентських комітетів.

"У зв'язку із тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та постійними порушеннями Російською Федерацією основоположних прав та свобод громадян України, зокрема корінних народів, що проживають на території Автономної Республіки Крим та міста  Севастополя, надзвичайного значення набуває визнання Україною статусу корінних народів, які сформувалися на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", — йдеться у пояснювальній записці к законопроєкту.

В Офісі президента вважають, що цей закон "сприятиме також і міжнародно-правовому визнанню статусу корінних народів України". Документом пропонують встановити на законодавчому рівні, що корінними народами України є кримські татари, кримчаки та караїми.

На такі законодавчі ініціативи бурхливо відреагували в Росії. Висловився з цього приводу в інтерв'ю російським ЗМІ й лідер Кремля Володимир Путін, а у Держдумі РФ вирішили звернутися до європейських інституцій щодо політики України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Володимир

10 червня 2021, 11:08

Все, що не подобається Путіну заслуговує підтримки в Україні.


Новини