Головна Новини Політика зовнішня політика Путін переймається "виникненням" України як держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін переймається "виникненням" України як держави

На законодавчі ініціативи в Україні про корінні народи відреагували не тільки російські депутати, а й президент РФ Володимир Путін

10 червня 2021, 10:09 comments1771
Поділіться публікацією:

У Росії законодавчі ініціативи України про корінні народи та українську мову викликали хвилю критики на найвищому політичному рівні. Висловитися з цього приводу в інтерв'ю російським ЗМІ встиг й лідер Кремля Володимир Путін.

Путін переймається "виникненням" України як держави

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Треба згадати, як виникла Україна як держава. Це породження радянського періоду. Більшовики, організовуючи Радянський Союз, створили зокрема союзні республіки й Україну. Можна згадати, що ці території увійшли до складу російської держави або процес їх возз'єднання з Росією почався в 1654 році після Переяславської Ради. Тоді ті люди, які проживали на цих територіях, а це, висловлюючись сучасною мовою, три області, ці люди вважали й називали себе "російськими" й православними", — сказав Путін.

За його словами, на цей рахунок потрібно висловитися "більш грунтовно й детально".

"Може бути, як я робив щодо початку Другої світової війни. Навіть підготувати окрему статтю. Я подумаю над цим. Але у всякому разі — абсолютно очевидно, що люди, які прийшли з цими територіями до складу російської держави називали себе росіянами, тому говорити про росіян як не про корінний народ — це не просто некоректно, це — смішно й безглуздо", — висловився президент РФ.

Окремо Путін згадав у своїх роздумах президента України Володимира Зеленського:

"Сам по собі поділ на корінні, першосортні категорії людей, другосортні й так далі — це вже точно зовсім скидається й нагадує теорію й практику нацистської Німеччини. А як бути людям зі змішаною кров'ю? Сам Зеленський — єврей за національністю. Я не знаю, може у нього якась кров намішана. Що робити ось з цими людьми? "

Реакції дипломатичного корпусу України на висловлювання лідера Кремля поки немає.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що депутати Держдуми РФ вирішили засудити проєкт закону України, де прописуються поняття "корінний народ". Російські чиновники впевнені, що цей законопроект є спробою президента України Володимира Зеленського "переписати історію, ображаючи чужу пам'ять й важливі події, що відбувалися". У Держдумі РФ також вирішили звернутися до європейських інституцій, зокрема до Ради Європи, щоб політика України була засуджена й іншими країнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Йван

13 червня 2021, 10:02

белгород воронеж кубань верните потому что там украиноговорящие

моль

11 червня 2021, 22:28

Русские это нация терпил.....Что бы не учудил этот "окурок " все ему сходит с рук.....И так было всегда....и будет...

Jon

11 червня 2021, 06:13

У кремлевского лидера явное несварение желудка, он совершенно не понимает, что такое коренные народы и что с этим делать, а свою глупость и зомбированность он прилюдно демонстрирует всему миру. А может это просто дядюшка Альцгеймер пришел к нему в гости?

Жора

10 червня 2021, 13:59

Если это говно критикует закон - значин он годные и правильный. Кстати, да, верно тут говорят, жопе слова не давали


Новини