Головна Новини Політика президент Історик: Зеленський осоромився із 700-річним дубом на острові Хортиця, якого там не виявилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик: Зеленський осоромився із 700-річним дубом на острові Хортиця, якого там не виявилося

Президент знову допустив ляп, розповівши ліцеїстам про 700-літній дуб на острові Хортиця

15 жовтня 2021, 14:24 comments1147
Поділіться публікацією:

Під час робочої поїздки в Запорізьку область президент Володимир Зеленський взяв участь у церемонії складення присяги військового ліцеїста, яка відбулися на острові Хортиця. Ось тільки тут не обійшлося без конфузу. У своєму виступі Володимир Зеленський знову допустив ляп, розповівши ліцеїстам про 700-літній дуба на острові Хортиця. Як передає видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише журналіст, історик і блогер Павло Бондаренко.

Історик: Зеленський осоромився із 700-річним дубом на острові Хортиця, якого там не виявилося

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Президент заявив, що на острові Хортиця є 700-річний дуб, під яким Богдан Хмельницький збирав військо, а Іван Сірко з іншими козаками писав листа турецькому султану. Історик зазначає, насправді цей дуб знаходиться на правобережній частині міста Запоріжжя. Колись тут було селище Верхня Хортиця. Там навіть є історико-культурний центр, який так і називається: "700-річний запорізький дуб".

Павло Бондаренко зазначає, коли журналісти помітили "ляп", пресслужба ОП його виправила: "Глава держави розповів, що біля Хортиці є відомий 700-річний дуб...".

"Груба спроба, тому що дуб не "біля Хортиці, а на східній околиці міста, у 8 кілометрах від Хортиці. Але не про це мова. Добре, що хоч такий вихід знайшли. Йдеться про інше. Цікаво, хто пише президенту ці "високоінтелектуальні" і дуже "наукові" промови? Людина не може всього знати, тим більше, якщо вона практично не вчилася і не читала книг. У цьому конкретному випадку Володимир Олександрович не винен. Але, хто йому все це писав? І буде писати далі, тому що питання — хто доповість шефу про його ляп, — риторичне", — зазначив Павло Бондаренко.

Журналіст додає, хтось може порахувати, що не варто чіплятися до таких дрібниць, але насправді це не дрібниці, адже нормальна освічена людина не буде голосувати за особу, яка або самостійно, або її підлеглі постійно "плутають".

"То Торонто назвуть столицею Канади, то Конституцію Пилипа Орлика приймають у 1996 році, то Латвію з Литвою переплутають. А буває у нього що Антигітлерівська коаліція під час Другої світової війни звільняє від нацистів Мадрид. Мендель "пішли", а менделєєвщина залишилася", — підсумував Бондаренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, хто вплинув на його рішення переїхати на держдачу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Светлана

18 жовтня 2021, 07:52

Не перекручивайте текст выступления Зеленского - он сказал "Здесь, на Хортице, есть известный 700-летний дуб, слова "остров" НЕ БЫЛО. А ХОРТИЦА - это и остров и Верхняя Хортица, где находится этот дуб и культурный центр. Можете приехать и ознакомиться, будьте людьми!


Новини