Головна Новини Політика президент Існує ймовірність вторгнення Росії до Харкова: Зеленський озвучив можливий сценарій окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

Існує ймовірність вторгнення Росії до Харкова: Зеленський озвучив можливий сценарій окупації

Харків може бути окупований

21 січня 2022, 13:56 comments2212
Поділіться публікацією:

Президент України заявив, що в процесі військового вторгнення Росії на територію України Харків може бути окупований. На думку Володимира Зеленського, мотивом для окупації може стати захист російськомовного населення. Про це повідомляє "The Washington Post", де було опубліковано інтерв'ю із Зеленським.

Існує ймовірність вторгнення Росії до Харкова: Зеленський озвучив можливий сценарій окупації

Президент України Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський заявив, що у випадку, якщо Росія все-таки наважиться атакувати території України, то насамперед вона нападатиме на ті землі, де проживає населення, історично пов'язане з сусідньою країною. Саме тому, на думку Президента України,  постраждає саме Харків. 

"Я скажу реально, якщо Росія вирішить посилити ескалацію, звичайно, вона це зробить на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з РФ. Харків, який перебуває під контролем уряду України, може бути окупований", — заявив Зеленський.

Свої слова Володимир Зеленський підкріпив згадкою про окупацію Криму, порівнявши ті події із нинішнім можливим сценарієм. На думку президента, Росія просто скаже, що захищає російськомовне населення. Однак Зеленський усе ж має сумніви щодо ескалації, посилаючись на те, що Харків — місто-мільйонник, тому окупація буде вкрай важкою.

Президент України також наголосив, що у разі війни воювати за цілісність України будуть навіть ті громадяни, які дотепер прихильно ставилися до Росії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Володимир Зеленський розповів, що думає про опір українців російським окупантам, повернення окупованих територій Донбасу та Криму. Зеленський повідомив, що Росія може погодитися віддати території Донбасу, лише якщо Україна не претендуватиме повернути Кримський півострів назад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Flyer

23 січня 2022, 01:44

типу авіаційна держава, а дронів своїх різних типів не роблять ... не роблять бойових модулів, якими б керували оператори на відстані, а не виставляли голови для снайперів ... піднявся, відстрілявся, опустився, перезарядили,... рівень озброєнь, як в Другу світову війну з німцями ... приклад: як Азербайджан звільнив свої території ...

АК-47

21 січня 2022, 20:16

Это для чего сказал? Что бы отдать Харьков, или оборонять, или просто попи...деть?! Ты вообще кем себя считаешь? Русскоговорящим?


Новини