Головна Новини Політика зовнішня політика Президент зробив заяву про Крим і Донбас: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент зробив заяву про Крим і Донбас: що відомо

Глава держави розповів, що думає про опір українців російським окупантам, повернення окупованих територій Донбасу та Криму

21 січня 2022, 12:34 comments1024
Поділіться публікацією:

Президент України дав інтерв'ю виданню The Washington Post 19 січня. В своїй розмові він висловив власне бачення щодо того, чи поверне Росія анексований Крим та окупований Донбас Україні.

Президент зробив заяву про Крим і Донбас: що відомо

Президент розповів про своє бачення ситуації з РФ, фото з відкритих джерел

На запитання про опір українців російським військам Володимир Зеленський наголосив, що кожен українець боротиметься за захист своєї землі. Також він додав, що багато російськомовних українців підтримують Україну.

"Якщо ми збираємося захистити себе від однієї з найпотужніших армій світу, то це буде війна. І якщо це буде війна, всі програють. Сотні тисяч життів будуть втрачені. Україна постраждає; постраждає Росія; європейські країни, що прилягають до України, постраждають; а на тих, хто знаходиться далі, вплине міграційна криза. Для нас найголовніше – зберегти свою територію", — наголосив президент.

Щодо можливого вторгнення президент зазначив, що, скоріш за все, Росія прагнутиме захопити території, де є російськомовне населення, а для виправдання своїх дій використовуватиме лозунг про захист російськомовних. Тому під ударом можуть опинитися великі міста, наприклад, Харків. З іншого боку, в ньому проживає понад мільйон громадян, тому це не буде проста операція — це буде початок великомасштабної війни.

Зеленський повідомив, що Росія може погодитися віддати території Донбасу, лише якщо Україна не претендуватиме повернути Кримський півострів назад. Однак український уряд і світ не забуде про Крим.

Політик наголосив, що Путін помиляється, якщо вважає, що більшість українців підтримують Росії та його політику, а тому ніякий нав'язаний і підконтрольний Росі уряд народ не прийме.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти висловили свою думку щодо необхідності прямих перемовин між Зеленським та Путіним. Більшість гостей студії все-таки схиляються до думки, що розмовляти з Путіним потрібно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини