Головна Новини Політика президент Хомчака вивели з РНБО: хто його замінить
commentss НОВИНИ Всі новини

Хомчака вивели з РНБО: хто його замінить

Зеленський ввів до складу РНБО новопризначеного Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

28 липня 2021, 20:36
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вивів з Ради національної безпеки і оборони колишнього головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Хомчака вивели з РНБО: хто його замінить

Руслан Хомчак Фото: Міністерство оборони України

Відповідний указ був опублікований на сайті офісу президента.

"Вивести зі складу Ради національної безпеки і оборони України Р.Хомчака", — йдеться в указі.

Зеленський ввів до складу РНБО новопризначеного Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

 "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака. Його місце займе генерал-майор, командувач військами оперативного командування "Північ" Валерій Залужний. Хомчак же призначений першим заступником секретаря РНБО. Що означають кадрові ротації останнього часу в силових органах і армії? Настають реальні зміни, або це просто "перестановка ліжок"?

 Керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович називає дані перестановки очікуваними. На думку Ігоря Рейтерович, якщо прив'язати дане кадрове рішення до змін, які недавно були в силовому блоці — Службі зовнішньої розвідки, СБУ, — видно, що йде добудова президентської вертикалі.

Нагадаємо, головний інспектор Міноборони Ігор Воронченко заявив про кризу в українській армії і невирішені проблеми взаємодії між главами ЗСУ і Міноборони — Русланом Хомчаком і Андрієм Тараном.

Головний інспектор Міноборони Ігор Воронченко раніше заявляв про кризу в українській армії та невирішені проблеми взаємодії між главами ЗСУ і Міноборони — Русланом Хомчак і Андрієм Тараном.
За словами Воронченка, в ВСУ повністю зупинено будівництво військових арсеналів, на передовій — неякісне харчування, а на закупівлі зброї і бронежилетів нібито можлива корупція. Воронченко також вказав на відсутність взаєморозуміння між керівництвом ВСУ і Міноборони, в тому числі він заявив про дублювання функцій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини