Головна Новини Політика президент До чого призвели дискусії: Зеленський відповів, чи Захід зняв обмеження на удари по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого призвели дискусії: Зеленський відповів, чи Захід зняв обмеження на удари по Росії

Президент зазначив, що Україна працює над зняттям обмежень на використання далекобійної зброї.

7 вересня 2024, 15:37
Поділіться публікацією:

Між партнерами поки що немає консенсусу щодо зняття обмежень з України на використання далекобійної зброї для ударів по Росії. Але обговорення продовжуються. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю телемарафону заявив президент України Володимир Зеленський.

До чого призвели дискусії: Зеленський відповів, чи Захід зняв обмеження на удари по Росії

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Поки що немає консенсусу. Але я пам'ятаю, як працював над використанням відповідної зброї по території тимчасово окупованого Криму. Тоді також не було консенсусу, але важливо знайти ключ хоча б до однієї країни, і тоді інші можуть підтягнутися", — заявив президент.

Український лідер додав, що Україна працює над зняттям обмежень щодо використання далекобійної зброї. Глава держави зазначив, що з цього питання зустрічався з главою Пентагону Ллойдом Остіном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом та міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, прем'єром Італії Джорджем Мелоні, а також розмовляв із президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Якщо ситуація в країні дозволятиме мені виїхати у вересні на Генасамблею (ООН, — ред.), підбиватимемо підсумки всіх цих зустрічей вже з президентом Байденом", — сказав глава держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" — твердження про те, що Україна за допомогою ATACMS зможе вразити більшість військової авіації, з якою Росія завдає ударів українською територією, є помилковим. Справа в тому, що 90% російських авіабаз перебувають за межами 300 км від українського кордону. І немає жодного сенсу в даній ситуації застосовувати ATACMS. Таку думку під час брифінгу висловив радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки США Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

Також видання "Коментарі" повідомляло – після якоїсь невдачі Кулебі довелося подати у відставку: ЗМІ дізналися нюанси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини