Головна Новини Політика президент Чи довіряє більшість українців Зеленському: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи довіряє більшість українців Зеленському: результати опитування

Станом на травень 2024 року 59% довіряють Володимиру Зеленському

7 червня 2024, 11:05 comments1843
Поділіться публікацією:

Рівень довіри до президента України Володимира Зеленського поступово знижується з травня 2022 року, але станом на травень 2024 року більшість опитаних довіряють главі держави. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 16-22 травня.

Чи довіряє більшість українців Зеленському: результати опитування

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Станом на травень 2024 року 59% довіряють В. Зеленському, 36% — не довіряють", — зазначають соціологи.

У КМІС нагадали, що після президентських та парламентських виборів 2019 року 80% українців довіряли Зеленському. Однак до лютого 2022 року рівень довіри поступово знизився до 37% (і напередодні вторгнення вже було більше за тих, хто йому не довіряє).

Після вторгнення рівень довіри до президента Зеленського зріс до 90%, але до кінця грудня 2023 року впав до 77%, а до лютого 2024 року – до 64%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 50% українців вважають, що Володимир Зеленський не виконав більшість із обіцяного за п'ятиріччя свого президентства. Половина з тих, хто так відповів, вважають, що це через "нечесних та корумпованих людей" у команді.

Читайте на порталі "Коментарі" — майже половина українців (49%) вважають, що ситуація в економіці за період президентства Володимира Зеленського погіршилася. Проте, звернули увагу соціологи, з них 16.5% пов'язують це насамперед із повномасштабним вторгненням, а 23% – насамперед із помилковими діями влади (ще 9% назвали обидві причини).

"Після повномасштабного вторгнення ми фіксували парадоксальну ситуацію, коли об'єктивно ситуація в економіці стала однозначно гіршою, але громадськість краще її оцінювала, ніж до вторгнення", — зазначили у КМІС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини