Головна Новини Політика президент Це означатиме, що Путін промазав: Зеленський у Британії звернувся із закликом до союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Це означатиме, що Путін промазав: Зеленський у Британії звернувся із закликом до союзників

Зеленський у Британії закликав наслідувати приклад Черчілля для захисту Європи

18 липня 2024, 14:50
Поділіться публікацією:

Якщо європейські країни й надалі будуть разом, підтримуватиме тих, хто опинився у біді – це означає, що Путін промазав. Він не зміг створити поділ у Європі. Саме тому Європа має бути рішучою у збереженні цієї цінності. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час участі в інавгураційній пленарній сесії IV саміту Європейського політичного співтовариства.

Це означатиме, що Путін промазав: Зеленський у Британії звернувся із закликом до союзників

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Зараз ми на пленарному засіданні і дійсно це місце асоціюється перш за все з Вінстоном Черчиллем. І цей палац пов'язаний не тільки з ним. Серед багатьох інших звісно ми пам'ятаємо його і віддаємо йому шану. Бо саме він зробив дуже багато чого", – сказав український президент.

За словами Зеленського, хоробрість Черчілля зробила з нього того, ким він став, наголосивши на боротьбі політика за Європу та її цінності.

"Але чи залишиться Європа континентом, який не здаватиметься перед тиранами? Чи буде Європа континентом вільних націй і громад, які не бояться боротися? Ми всі бачимо, наскільки хоробрість попередніх поколінь допомагає нам", — зазначив Зеленський.

Президент України підкреслив, що попередні покоління створили мирну протягом тривалого часу Європу, тому зараз співпраця європейських партнерів має зробити те саме. Це необхідно, щоб діти наших народів, наших націй могли надалі оглянути нас, те, що ми зробили, те, що ми пообіцяли, зазначив Зеленський.

Водночас український президент наголосив, що кожен сам обирає свій спадок, який залишить за собою.

"Але, якщо хтось у Європі намагається "вирішити свої питання за спиною інших, за рахунок іншого, якщо хтось хоче сприяти війні, обіцяти щось проти наших спільних інтересів за рахунок, скажімо, України чи інших країн, то чому у такому разі нам взагалі потрібно звертати увагу на тих людей?", — запитав Зеленський, зазначивши, що Європейський Союз та НАТО можуть вирішувати питання без таких людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий наступ РФ з півночі: Зеленський роз'яснив заяву Буданова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини