Головна Новини Політика зовнішня політика Зустріч із Путіним на Донбасі: які небезпеки несе пропозиція Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч із Путіним на Донбасі: які небезпеки несе пропозиція Зеленського

Пропозицією Путіну зустрітися на Донбасі Зеленський принизив Україну, вважає дипломат Костянтин Єлісєєв

21 квітня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Українське суспільство бурхливо обговорює ймовірність зустрічі Володимира Зеленського з російським колегою Володимиром Путіним на окупованому Донбасі.

Зустріч із Путіним на Донбасі: які небезпеки несе пропозиція Зеленського

Костянтин Єлісєєв. Фото: president.gov.ua

На думку ексзаступника голови Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва, пропозиція українського президента принесла більше проблем, ніж позитиву. Про це дипломат повідомив в особистому Telegram-каналі.

Чимало експертів вважають сумнівним подібне рішення Зеленського. Єлісєєв же називає його "кризою жанру" у нинішнього президента. На думку експерта, недавнє відеозвернення лише поповнило список безрезультативних "імпровізацій Банкової" в бік Кремля.

За словами Костянтина Елісєєва, своєю пропозицією Володимир Зеленський дозволив Кремлю вкотре принизити Україну. Дипломат підкреслює, що ймовірність особистої зустрічі Зеленського і Путіна занадто низька, тим більше на Донбасі.

"Логіка останніх подій без додаткових аргументів доводить, що Зеленського в Кремлі поки поставили "на паузу", — пише дипломат, підкреслюючи, що наразі РФ у нашому президенті бачить лише "хорошого актора".

Також звернення очільника держави стало своєрідним повтором вже випущеного ролика дворічної давності. Єлісєєв нагадує, що тоді Зеленський також стверджував, що "потрібно поговорити", але це ні до чого не призвело. Існує ймовірність, припускає експерт, що повторення тактики у світі можуть прийняти за "новий пошук миру в очах Путіна". Тим більше, що Зеленський нібито виступає в ролі "прохача".

Єлісєєв додає, що зустріч президентів тет-а-тет могла б остаточно девальвувати переговорний процес. Крім іншого, Путіну нічого не вартувало б маніпулювати результатами зустрічі в своїх інтересах, переконаний дипломат. Від такого кроку Росію завжди зупиняє присутність іноземних партнерів на переговорах.

"Пропозиція зустрічі з Путіним на окупованому Донбасі рясніє своїм популізмом і непрофесіоналізмом. Це не лише про традиційні канони дипломатії, де подібного роду зустрічі готуються не експромтом, а за офіційним запитом. Це також про питання безпеки, яку у цьому разі не забезпечить і не гарантуватиме жодна зі сторін", — підкреслює Костянтин Єлисєєв.

Резюмуючи, експерт каже, що в цій ситуації варто більше уваги приділити навіть не пропозиції Зеленського, а відповіді з РФ.

"Кремль дає зрозуміти, що готовий зустрітися із Зеленським лише за умови капітуляції України. Ніякими відео у виконанні президента цю обставину не змінити, а виключно чіткою стратегією, якої й далі не вистачає на Банковій", — каже дипломат.

На думку Єлісєєва, Україні також слід згадати про координацію своїх дій щодо Росії з міжнародними партнерами, щоб ті "не дивувалися черговим імпровізаціям Банкової".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як Костянтин Єлісєєв оцінює майбутній саміт Байдена і Путіна.

Також на порталі ви можете дізнатися, навіщо зустрітися з Путіним хоче Леонід Кравчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бандеровец

21 квітня 2021, 20:19

да создайте вы, бляди, атомную бомбу. пусть Украина опять станет ядерной державой. сколько можно терпеть? заебали москали проклятые.


Новини