Головна Новини Політика зовнішня політика Жодних див не буває, - Арахамія про зустріч Байдена з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Жодних див не буває, - Арахамія про зустріч Байдена з Путіним

За словами нардепа, саміт відбувся без "сюрпризів" для України

17 червня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Народний депутат України, керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував саміт президентів США та РФ Джозефа Байдена й Володимира Путіна. На думку нардепа, результати зустрічі були очікуваними, передає кореспондент видання "Коментарі":

Жодних див не буває, - Арахамія про зустріч Байдена з Путіним

Давид Арахамія - фото з відкритих джерел

"Зустріч очікувана. Ми розуміли, що не станеться потепління відносин. Фактично Байден підкреслив ще раз, що непорушена територіальна цілісність України — дуже важлива для США, і що вони відстоюватимуть її всіма шляхами. Для нас сюрпризів не було", — сказав Арахамія. 

Депутат також висловив думку з приводу слів Володимира Пуніна, який зазначив, що Байден підтримує думку про необхідність дотримання Мінських домовленостей офіційним Києвом. При цьому Росія не зобов'язувалася приймати на себе якісь нові зобов'язання або відповідальність щодо ситуації на Донбасі. 

"Я думаю, що Байден не має остаточного апдейту. Після його зустрічі з Володимиром Зеленським в нього може з'явитися інша думка. Розумієте, Мінські угоди на сьогодні єдиний легалізований шлях, яким всі мають йти. Але ж ми маємо свою позицію, і я думаю, що вона буде доведена до Байдена, і потім стануться можливі зміни. Головна проблема, що станом на зараз немає узгодженої позиції у корекції Мінських угод", — додав Арахамія. 

Депутат зазначив, що попри різноматні спекуляції, все відбулося так, як і планувалося: 

"Все відбулось так, як і планувалося. Хоча було багато спекуляцій на тему, що Україну зіллють з карти світу й таке інше. Цього не відбувалося. Я дуже радий, що ця зустріч вже відбулася і всі зрозуміли, що ніяких див не буває", — резюмував нардеп. 

Нагадаємо, що на думку народного депутата від партії "Слуга народу" Данила Гетманцева, нічого нового з приводу України на саміті озвучено не було. Крім того, нардеп вважає, що підтвердження Мінських угод як дороговказу є "тупиковим шляхом", з якого безперечно треба виходити. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини