Головна Новини Політика зовнішня політика Міжнародна політика - цинічне явище, - нардеп про саміт Байдена з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародна політика - цинічне явище, - нардеп про саміт Байдена з Путіним

Данило Гетманцев зазначив, що не почув нічого нового з приводу України

17 червня 2021, 11:18
Поділіться публікацією:

Вчора відбувся саміт лідерів США та РФ Джо Байдена й Володимира Путіна. За словами глави РФ, українське питання обговорювалося політиками не надто докладно. Путін зазначив, що, на його думку, Байден підтримує думку про необхідність дотримання "Мінських домовленостей" офіційним Києвом. При цьому Росія не зобов'язувалася приймати на себе якісь нові зобов'язання або відповідальність щодо ситуації на Донбасі. 

Міжнародна політика - цинічне явище, - нардеп про саміт Байдена з Путіним

Данило Гетманцев - фото з відкритих джерел

На думку народного депутата від партії "Слуга народу" Данила Гетманцева, нічого нового з приводу України на саміті озвучено не було. Крім того, нардеп вважає, що підтвердження Мінських угод як дороговказу є "тупиковим шляхом", з якого безперечно треба виходити: 

"Я нічого не почув нового щодо України. Я вважаю, що ми повинні, якщо ми дорослі люди, розраховувати в першу чергу на себе, а не очікувати, що наші проблеми вирішать великі держави чи їхні лідери. Ця зустріч показала ще раз, що міжнародна політика є досить цинічним явищем, і держави відстоюють передусім свої інтереси, а Україна, на жаль, є лише одним пунктом у перемовинах між ціма державами, а не суб'єктом, який міг би впливати на ті чи інші домовленності. Підтверждення легітимності Мінських угод, їх як дороговказу, — це підтверждення ще раз тупикового шляху. Ми розуміємо, що не можна виконати норми того документу, в структурі якого закладений логічний дефект. Ми розуміємо, що не можна провести вибори на території відповідно до українського законодавства, якщо відповідно до цього законодавства на цій території не можуть бути озброєні люди, не легітимізовані нашим законодавством. Безперечно їх треба змінювати, коригувати, виходити з цього тупикового формату. Як це зробити — питання до президента, зовнішньополітичної команди. Але те, що ми не почули відповідь на це запитання під час зустрічі (Байдена з Путіним — ред.) — це очевидно", — сказав Гетманцев. 

Раніше портал "Коментарі" писав, що у Женеві переговори президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна пройшли в цілому без сюрпризів і прогнозовано. Про це розповів експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

17 червня 2021, 11:15

"логический дефект" надо было не подписывать с самого начала или вы нэпысьмэнни? Не поняли что на бумаге написано? так мало того. еще раз Зе переподписал ЭТОТ ЖЕ "дефект" в Парижике! А теперь вдруг включают заднюю всем свидомым стойлом.


Новини