Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відреагувала на розрив дипломатичних відносин від Нігеру
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на розрив дипломатичних відносин від Нігеру

МЗС України відкидає звинувачення Нігеру у підтримці міжнародного тероризму та вказує, що африканська країна проявила жест солідарності до Росії.

8 серпня 2024, 11:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ України відреагувало на заяву Республіки Нігер розірвати дипломатичні відносини з Україною. В українському відомстві розкритикували причини такого рішення африканської країни.

Україна відреагувала на розрив дипломатичних відносин від Нігеру

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Україна відкинула звинувачення, які озвучила влада Нігеру під час оголошення про розрив дипломатичних відносин з Україною.

"Наведені у заяві представника уряду цієї країни звинувачення на адресу України не витримують жодної критики, є безпідставними та такими, що не відповідають дійсності. Україна рішуче відкидає будь-які звинувачення на свою адресу у нібито підтримці нею міжнародного тероризму, порушенні Статуту ООН та міжнародного права", — заявили в МЗС України.

В українському міністерстві вказали, що заява Нігеру стала жестом "солідарності" для тих, хто вирішив зблизитись з Росією – державою-терористом, яка веде війну проти України.

"Прикро, що влада Нігеру прийняла рішення про розірвання дипломатичних відносин з Україною, не провівши жодних розслідувань інциденту в Малі та не надавши жодних доказів, які б стосувалися причин такого кроку", — наголосили у МЗС України.

Нагадаємо, що Нігер оголосив про негайний розрив дипломатичних відносин звинувативши Україну нібито в підтримці терористичних груп повстанців-туарегів, які атакували вагнерівців у Малі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МЗС України відреагувало на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною.

Також "Коментарі" писали про те, що лише одна країна у світі, крім України, розірвала дипломатичні відносини з Росією після її повномасштабного вторгнення у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини