Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відреагувала на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини

МЗС України рішуче відкидає звинувачення Малі у співпраці з повстанцями-туарегами, які знищили вагнерівців та частину малійських військових.

5 серпня 2024, 17:37 comments1444
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ назвало рішення Республіки Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною поспішним та недалекоглядним. У МЗС заявили, що Україна дотримується міжнародного права, а на рішення Малі може вжити необхідні дипломатичні рішення.

Україна відреагувала на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини

Україна відреагувала на рішення Малі розірвати дипломатичні відносини. Фото з відкритих джерел

Перехідний уряд Республіки Малі звинуватив Україну у підтримці повстанців-туарегів, які нещодавно розбили російських найманців ПВК "Вагнер" та малійських військових. В Бамако вважають, що дії української влади стали порушенням суверенітету Малі, які виходять за рамки іноземного втручання та нібито є явною агресією, тому Малі оголосило про рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною.

В МЗС України рішуче відкинули такі заяви Малі вказавши, що Київ беззастережно дотримується норм міжнародного права, непорушності суверенітету та територіальної цілісності інших країн.

"Рішення Перехідного уряду Республіки Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною є недалекоглядним та поспішним, враховуючи, що Україна як жертва неспровокованої повномасштабної збройної агресії з боку РФ усіляко намагається за підтримки світової спільноти відновити справедливість та повагу до міжнародного права, покликаного захистити усі країни світу, зокрема африканські", — повідомили в українському відомстві.

В українському МЗС наголосили, що Україна відома в Африці, як гравець, який здійснює забезпечення регіональної безпеки. Україна провела низку операцій під егідою ООН, зокрема у період 2019-2022 роках у Малі. В українському відомстві також вказали, що влада Малі ігнорує, що за них воюють російські найманці, які вчиняють численні воєнні злочини.

"Підконтрольні Кремлю військові структури, зокрема "Вагнер", використовують терористичні методи та є безпосередньо причетними до численних воєнних злочинів, вбивств цивільного населення та жорстокого поводження з військовополоненими як в Україні, так і в країнах Африки", — вказали у МЗС України.

Міністерство закордонних справ додало, що Україна може вжити заходів у відповідь на недружні дії Малі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що повстанці-туареги запропонували передати Україні полонених вагнерівців.

Також "Коментарі" писали, що лише одна країна, крім України, розірвала дипломатичні відносини з Росією, після її повномасштабного вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини