Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський запитав кандидатів у канцлери про членство України в ЄС: чи піде на користь зміна влади в Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запитав кандидатів у канцлери про членство України в ЄС: чи піде на користь зміна влади в Німеччині

Як оцінювати подібні дії українського керівництва і шанси, що зміна влади в Німеччині піде на користь нашій країні

28 червня 2021, 14:52
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до кандидатів у канцлери Німеччини (вибори там відбудуться восени, а нинішній канцлер Ангела Меркель вже заявила, що не буде знову балотуватися) із закликом дати чіткі перспективи щодо будівництва "Північного потоку-2", а також членства України в Євросоюзі і Північноатлантичному Альянсі. У відповідь почув, що про подібні інтеграції нашої країни поки говорити передчасно.

Зеленський запитав кандидатів у канцлери про членство України в ЄС: чи піде на користь зміна влади в Німеччині

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Як оцінювати подібні дії українського керівництва і шанси, що зміна влади в Німеччині піде на користь нашій країні? Експерти відповіли на ці питання для порталу "Коментарі".

"Позиція Німеччини не зміниться, оскільки вона має високу залежність від Росії"

Координатор напряму міжнародної політики Центру політичних досліджень "Доктрина" Денис Москалик підкреслює, що звернення керівництва України до західних політиків покликані актуалізувати важливі для нашої країни теми в медіа.

"Таким чином Київ сподівається заручитися додатковою підтримкою від західних країн. Очікуваний ефект мінімальний, але і шкоди особливої не буде. Це занадто слабкий інфопривід", — пояснює експерт.

Позиція Німеччини не зміниться, оскільки вона має високу залежність від Росії економічно, впевнений Денис Москалик.

"Бізнес зацікавлений у зв'язках із Росією, а значить буде лобіювати свої інтереси при будь-якій владі в Німеччині", — резюмує експерт.

"Угорщина грозиться блокувати співпрацю України і НАТО з огляду на мовні суперечки"

Політолог-міжнародник Георгій Кухалейшвілі впевнений, що зміна влади в Німеччині нічого нам не принесе в плані перспектив інтеграції в ЄС і НАТО.

"По-перше, рішення по розширенню будуть прийматися на основі згоди всіх країн-членів. Скептично до ідеї розширення ЄС ставиться Франція. Угорщина грозиться блокувати співпрацю України і НАТО з огляду на мовні суперечки, — нагадує експерт. — По-друге, ситуація в Україні не сприяє членству в ЄС і НАТО в осяжному майбутньому. Проблеми з територіальною цілісністю і наявність збройних конфліктів на своїй території суперечать критеріям членства в НАТО".

По-третє, продовжує Георгій Кухалейшвілі, вступ України в НАТО — це подразник для Росії.

"В умовах протистояння США і Китаю адміністрація Байдена не піде на такий крок. США потрібен нейтралітет Росії в їхній конкуренції із Піднебесної", — акцентує політолог-міжнародник.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель 12 червня на полях саміту Великої сімки (G7), який відбувся на англійському курорті Карбіс-Бей у графстві Корнуолл, провела першу очну зустріч із президентом США Джо Байденом. Серед інших тем, підіймали і "болюче" питання щодо "Північного потоку-2", зазначивши, що Україна і надалі повинна брати участь в транзиті російського газу у Європу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 червня 2021, 14:59

Коли вже в Україні почнуть по справжньому працювати на державність, а ні вимагати від інших працювати на центральноафриканську Україну? Східна Європа, звільнившись від окупації марксистко-ленінського «русского мира» одразу почала відновлення. А москалі тільки танці з шароварами на весь екран почали. В СРСР, всю партноменклатуру загнали у попівське православне мракобісся, потім москалів примусили замаскувати корупцію вишиванками. Але погані та винні всі навколо. Погана Європа не відмовляється від нових газових потоків, поки продажні «патріоти» переправляють готівку Медведчука на окуповані території, за вугілля для старих Ріната та Бені. З іншої сторони, поганий Китай відмовився поставити вакцину за «не таке» голосування, хоч Україна не єдина так голосувала. Китай не Україну покарав, а корумповану верхівку, яка не отримає закладених у ціну вакцини відкатів. В усіх країнах були якісь конфлікти і вони самотужки вирішували ці питання і розвивались далі. Але тільки корумповані москалі у вишиванках постійно вимагають від усього світу робити за них усю роботу, поки вони проїдають Україну, яка єдина занепадає.


Новини