Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський розповів про свої переговори з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів про свої переговори з Путіним

Президент України Володимир Зеленський розповів про переговори з Володимиром Путіним через загострення на Донбасі

16 квітня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, що наша країна робила запит на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним, однак в Кремлі проігнорували українську сторону. Про це він повідомив в інтерв'ю французькій газеті "Le Figaro", передає прес-служба глави держави.

Зеленський розповів про свої переговори з Путіним

Володимир Зеленський та Володимир Путiн

За його словами, запит на переговори з Путіним в Офісі президента відправляли після 26 березня, коли через обстріл російських бойовиків загинуло чотири українських солдати, а двоє отримали поранення. Він зазначив, що попросив главу ОП Андрія Єрмака зв'язатися з Путіним, однак розмови не було з-за ігнорування Москви.

Також він заявив, що в Кремлі повідомляли про те, що нібито запиту не було. Це є показником того, що Росія не хоче закінчення війни на Донбасі. Президент сказав, що він подзвонив, а йому ніхто не відповів, що також можна сприймати як реакцію на ініціативи України.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Війні на Донбасі передувала окупація Криму Росією в березні 2014 року в результаті проведення незаконного "референдуму".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Байден запропонував зустріч Путіну.

Читайте також про те, що Україна підтримала санкції США проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини