Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський розповів, через кого відтермінували зустріч "нормандської четвірки" щодо Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, через кого відтермінували зустріч "нормандської четвірки" щодо Донбасу

Володимир Зеленський пояснив, що три сторони "нормандської четвірки" хочуть зустрічі

13 липня 2021, 14:21
Поділіться публікацією:

Зеленський розповів, через кого відтермінували зустріч "нормандської четвірки" щодо Донбасу

Володимир Зеленський (фото: "Слово і Діло")

Володимир Зеленський заявив, що потрібно провести зустріч в "нормандському форматі". Глава держави зазначив, що процес підготовки гальмує Росія. Про це президент України розповів, виступаючи на всеукраїнському форумі "Україна 30".

Він наголосив, що майже усі сторони розуміють, що зустріч провести треба.

"Кроки з практичної реалізації в життя Мінського процесу — це відпрацьований кластер. Кластер, напрацьований Німеччиною та погоджений з Францією. І ми також його підтримуємо. Його вже передали до Росії. Ми бачимо, що відкладається зустріч "нормандської четвірки" через РФ. Це важливо, що ми 3-х це розуміємо", — повідомив Володимир Зеленський.

Окрім цього, президент України зазначив, що він під час свого робочого візиту до Німеччини довів Ангелі Меркель виконання Україною своїх обставин для проведення зустрічі.

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що думають експерти про зустріч Зеленського та Меркель. Фахівці пояснили, що можуть означати озвучені Зеленським і Меркель заяви в ракурсі "Північного потоку-2", а також — щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень, доктор політичних наук Ігор Петренко вважає, що за підсумками зустрічі в Берліні особливого прориву ми не отримали. Але Зеленський чітко заявив про позицію України й щодо "Північного потоку-2", і щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

 Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик зізнався, що не почув за підсумками німецького візиту президента України якихось проривних речей, які дозволили б Зеленському стійкіше, аргументованіше апелювати до США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини