Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський провів телефонну розмову із Джонсоном: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів телефонну розмову із Джонсоном: про що говорили

Під час обговорення, зокрема, йшлося про перспективи вступу України в НАТО, виклики сьогодення та ситуацію на сході

14 червня 2021, 16:21
Поділіться публікацією:

Після завершення саміту "Групи семи" між президентом України Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном відбулася телефонна розмова. Як повідомляє пресслужба Офісу Президента, головною темою обговорення стало питання вступу України в НАТО.

Зеленський провів телефонну розмову із Джонсоном: про що говорили

Зеленський поговорив із Джонсоном. Фото: gordonua.com

Володимир Зеленський, у свою чергу, нагадав Джонсону, що попри складні виклики Україна продовжує впроваджувати необхідні реформи, як того вимагає План дій щодо членства в Альянсі. Він наголосив, що нині дуже важливо, щоб партнери та союзники підтримали Україну конкретними діями.

Глава держави розповів прем’єру Великобританії, якою є ситуація біля українських кордонів і на сході. За словами Зеленського, рівень військової загрози для України залишається високим. Він додав, що Росія так і не відвела повністю свої війська.

Йшлося і про співпрацю між Україною та Великою Британією в напрямку нарощування оборонних спроможностей української держави.

Зеленський нагадав Джонсону і про проєкт "Північний потік-2". Зокрема, президент наголосив, що будівництво газопроводу є складним викликом і загрозою для України.  

Також глава держави ще раз запросив прем’єра Великої Британії до України, аби взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи у Києві та в заходах до 30-ї річниці незалежності.

Раніше видання "Коментарі" писало, що президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський мали телефонну розмову напередодні візиту очільника Білого дому до Євросоюзу та зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

14 червня 2021, 18:21

О чем мог быть разговор? Как всегда унижался и клянчил))) Что еще может делать существо без чести,совести, достоинства и мозгов?!!!)))


Новини