Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський провів несподівану зустріч в аеропорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів несподівану зустріч в аеропорту

Голова української держави провів незаплановану зустріч з головою африканської країни, в якій зараз триває військовий конфлікт

23 вересня 2023, 22:02 comments2165
Поділіться публікацією:

По дорозі з Америки до України Володимир Зеленський відвідав Ірландію, де в аеропорту Шеннон провів незаплановану зустріч із головою Суверенної Ради Судану Абдель Фаттахом аль-Бурганом. Про це, як повідомляють "Коментарі", поінформував в своєму телеграм-каналі Володимир Зеленський.

Зеленський провів несподівану зустріч в аеропорту

Зустріч Зеленського та керівництва Судану

"Дякую за послідовну підтримку Суданом суверенітету й територіальної цілісності України", — заявив Володимир Зеленський. За його словами, під час зустрічі були обговорені "спільні безпекові виклики", а саме діяльність незаконних збройних формувань, фінансованих Росією. Мова йде про Сили швидкого реагування (RSF), які спираються на допомогу ПВК "Вагнер" у протистоянні з регулярною армією африканської країни. 

Як стверджують американські ЗМІ, за нещодавніми ударами дронів по Силам швидкого реагування могли стояти спецпризначенці України.

Нагадаємо, що під час свого виступу в ООН Володимир Зеленський піддав критиці польське керівництво через його позицію в зерновій кризі між цією державою та Україною. Президент Польщі Дуда також відпустив шпильку на адресу України. Зустрічі Зеленського з головою польської держави в стінах не відбулось.

Не відбулось її і під час відвідання Зеленським польського Любліну, "на шляху в Україну". Тут президент України "відзначив... зусилля громадян Польщі, волонтерів, небайдужих сердець".

"Дякую всій Польщі за неоціненну підтримку й солідарність, яка допомагає боронити свободу всієї нашої Європи!" — заявив Володимир Зеленський.

Тим часом, Лавров зробив заяву про закінчення війни в Україні.

У Зеленського готуються до гірших сценаріїв.

А Буданов розповів, чим відповість Путін на наступні удари по Кримському мосту



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини