Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський про можливу зустрічі з Байденом до саміту з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський про можливу зустрічі з Байденом до саміту з Путіним

Зустріч Володимира Путіна і Джо Байдена відбудеться 16 червня в Женеві

7 червня 2021, 05:09
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з Байденом до 16 червня, але розуміє, що через графік президента США цього може не трапиться.Об цьому глава держави сказав в інтерв'ю сайту Axios.

Зеленський про можливу зустрічі з Байденом до саміту з Путіним

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Будучи гарантом Конституції України, я готовий захищати Україну в будь-який момент і в будь-якій точці планети, і я готовий зустрітися з ним і обговорити всі ці деталі перед зустріччю", — заявив український лідер.

За словами українського президента, кажучи про майбутній саміт президентів США і Росії, представники Байдена поки не зв'язувалися з українською владою для консультацій.

"Ще немає, і я вважаю, рішення лежить на них", — сказав український президент.

Зеленський додав, що якщо США вирішили не радитися з Україною, то це буде великою помилкою.

Нагадаємо, в США, Росії, Європі та Україні готуються до саміту американського і російського президентів Джо Байдена і Володимира Путіна. У контексті підготовки до цих переговорів російські, американські та українські чиновники роблять ряд заяв.

Як повідомляли раніше Володимир Путін заявив, що РФ не хоче припиняти використовувати долар, звинувативши США в використанні домінування валюти для санкцій і попередивши, що ця політика може відбитися на Вашингтоні. Розрахунки в національних валютах з іншими країнами в таких областях, як оборонні продажі і скорочення валютних резервів, що зберігаються в доларах, в кінцевому підсумку завдадуть шкоди США, оскільки домінування долара знижується, заявляє Путін. Російський президент виступив на наступний день після того, як РФ оголосила, що виключить долар зі свого нафтового фонду, щоб зменшити вразливість до санкцій, що значною мірою є символічним кроком, оскільки перехід в резерви центрального банку буде відбуватися в рамках резервів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини