Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський пояснив, чому Путін погрожує Україні війною
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив, чому Путін погрожує Україні війною

Президент Зеленський розповів, чому Росія стягує війська до кордону і загрожує Україні великою війною

13 квітня 2021, 10:00 comments1112
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розповів, чому Росія продовжує масово стягувати війська до кордону і загрожувати великою війною нашій країні. Про це глава держави повідомив в інтерв'ю журналу "Time" під час свого візиту в зону ООС на Донбасі.

Зеленський пояснив, чому Путін погрожує Україні війною

Володимир Зеленський

За словами гаранта, Росія хоче показати свою силу і змусить українців відчувати страх. Він зазначив, що в Москві хочуть, щоб Україна боялася і західні країни боялися сили Кремля та його могутності. Президент підкреслив, що ніякого секрету тут немає.

Зеленський сказав, що Росія влаштувала ескалацію на Сході України для того, щоб продемонструвати світу той факт, що підтримка Заходом України є фікцією. За його словами, це своєрідна перевірка міцності партнерства України і Західних країн.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, попри численні докази її прямого військового вторгнення на територію України.

З липня 2020 року в зоні конфлікту на Донбасі діяв режим повного припинення вогню, який тривав до кінця року. З початку 2021 року Росія почала загострення ситуації на лінії фронту, збільшивши кількість обстрілів. З початку року на фронті загинуло 26 українських воїнів. В останні два тижні Росія стягує війська до кордону з Україною і загрожує нашій країні великою війною.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в ТКГ розповіли про плани Путіна.

Читайте також, чого Зеленський очікує від Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

13 квітня 2021, 09:44

"...несмотря на многочисленные доказательства ее прямого военного вторжения на территорию Украины." Хотелось бы увидеть сии "многочисленные доказательства". Где пленные российские военные? На кого идет обмен с ЛДНР? Вот то-то.


Новини