Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський і Сі Цзиньпін можуть зустрітися: коли це станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський і Сі Цзиньпін можуть зустрітися: коли це станеться

У МЗС відзначили, що візит Кулеби в Китай наблизив ймовірність потенційного проведення зустрічі двох президентів

30 липня 2024, 17:46
Поділіться публікацією:

Як повідомив речник МЗС України Георгій Тихий, ведеться постійна робота над тим, щоб організувати зустріч президента України Володимира Зеленського та лідера Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна.

Зеленський і Сі Цзиньпін можуть зустрітися: коли це станеться

Зеленський і Сі

Окрім того, він підсумував результати переговорів між міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та його китайським колегою Ван Ї, які відбулися 24 липня в Гуанчжоу.

За словами Тихого, українсько-китайський діалог розвивається динамічно, особливо цього року. При цьому речник МЗС висловив переконання в тому, що цей діалог продовжить розвиватися на різних рівнях.

"Будуть ще і зустрічі та розмови. Так само як з прем'єром Моді, робота над зустріччю лідерів України та Китаю — це постійна робота, яка ведеться. Чи наблизила зустріч, переговори та візит міністра Кулеби в Китай потенційну зустрічі лідерів України та Китаю? Безперечно наблизила. Але, коли така зустріч буде, коли ця домовленість буде досягнута — поки що ранувато говорити. Давайте, коли будуть якісь подробиці, тоді будемо повертатися до вас з конкретною інформацією", — сказав Тихий.

Речник також звернув увагу на те, що в українському інформаційному просторі з'являлися хибні коментарі деяких експертів щодо візиту Кулеби до Китаю.

Також він повідомив, що Україна надіслала запрошення Ван Ї відвідати Україну, щоб він на власні очі побачив наслідки російської агресії проти нашої країни і щоб провести з ним іще глибші переговори з низки двосторонніх, регіональних, міжнародних питань.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова МЗС Дмитро Кулеба на запрошення Ван Ї відвідав з візитом Китай. Там він зокрема, сказав про те, що Україна готова до перемовин з Росією про справедливий мир, тоді, коли для цього будуть сформовані умови. Також голова МЗС підкреслив, що наразі таких передумов для того, щоб проводити переговори з РФ, немає.

При цьому президент Володимир Зеленський повідомив, що від Китаю був отриманий чіткий сигнал про те, що він підтримує територіальну цілісність України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини