Головна Новини Політика президент Зеленський прокоментував візит Кулеби до Китаю: які результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прокоментував візит Кулеби до Китаю: які результати

За словами Зеленського, є чіткий сигнал, що Китай підтримує територіальну цілісність та суверенітет України

24 липня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

 Президент Володимир Зеленський отримав доповідь від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби щодо результатів поїздки до Китаю. Про це він повідомив у своєму вечірньому зверненні.

Зеленський прокоментував візит Кулеби до Китаю: які результати

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Візит українського посадовця на такому рівні вперше за багато років. І це добре. Є чіткий сигнал, що Китай підтримує територіальну цілісність та суверенітет України," – підкреслив Зеленський.

Також президент зазначив, що Китай запевнив Україну у відмові від постачання зброї Росії.

"Було підтверджено й те, що мені говорив лідер Китаю Сі Цзіньпін, – що Китай не постачатиме зброї Росії," – додав Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Дмитро Кулеба розкрив мету свого візиту до КитаюМіністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Пекіну з робочим візитом. У соціальних мережах високопосадовець зазначив, що він приїхав у Китаї для розвитку контактів між лідерами двох країн. 

Міністр планує обговорити з китайським колегою Ван Ї не тільки шляхи до миру, але й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України про вступ до Євросоюзу.     

Кулеба також висловив думку, що переговори можуть допомогти Китаю краще зрозуміти Україну, особливо в контексті її бажання наблизитися до Європи. Цей візит підкреслює спроби України знайти надійних партнерів і важливість міжнародної підтримки в розв'язанні конфліктів. Крім того, зазначимо, що це перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України. 

Також представниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила про необхідність якнайшвидшого припинення вогню та досягнення політичного врегулювання у війні між Україною та Росією.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини