Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський дав завдання новому послу України в США: що має зробити Маркарова
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський дав завдання новому послу України в США: що має зробити Маркарова

Особливу увагу посол має звернути на економічну сферу

27 лютого 2021, 20:03
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський дав кілька важливих доручень новоспеченому представнику України в Сполучених Штатах — послу Оксані Маркаровій. Про це дипломат особисто розповіла під час бесіди із журналістами "Укрінформу".

Зеленський дав завдання новому послу України в США: що має зробити Маркарова

Володимир Зеленський і Оксана Маркарова. Фото: ОПУ

Як пояснила Маркарова, своєрідний "інструктаж" вона отримала не лише від Зеленського, а й від голови МЗС Дмитра Кулеби. Зрозуміло, що посла просили максимально сприяти поглибленню стратегії стосовно окремих напрямків співпраці США та України.

Серед пріоритетів — економічні та безпекові питання, а також налагодження корисного для обох сторін політичного діалогу. Особливу увагу, звичайно, Маркарова має надати темі війни на Донбасі та анексії Криму Росією. В українському уряді сподіваються, що адміністрація Білого дому на чолі із Джо Байденом всіляко сприятиме нашій державі та зміцненню її позицій на світовій політичній арені.

Водночас Оксана Маркарова зазначає, що Президент поставив перед нею і нові завдання, на які у владних кабінетах раніше менше звертали увагу.

"Бути економічними амбасадорами України і максимально сприяти, з одного боку, розвиткові бізнесу українських компаній у США і підтримувати експорт, а з другого — залученню інвестиції американських компаній в Україну", — пояснила дипломат.

Додатково Маркарова пояснила, що не може вплинути на Америку стосовно покращення співпраці із представниками Міжнародного валютного фонду. Із МВФ ведуть діалог зовсім інші люди, які "високопрофесійні та ефективні".

"Я, звичайно, як посол готова і буду долучатися до всіх питань, де можу бути корисною і допомагати українській стороні у цій роботі, […] однак робота з МВФ — далеко не основна і не перша задача посла у Вашингтоні", — підкреслила пані посол.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як оцінюють кандидатуру Оксани Маркарової українські експерти та чи вдасться їй, на думку спеціалістів, якнайкраще представити українські інтереси в Штатах.

Також на порталі можна дізнатися, що саме зміниться для України за президентства Джо Байдена, на думку посольства США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини